Cel mai bun boiler electric. De care?

A alege cel mai bun boiler electric cu care sa nu ai batai de cap este o adevarata incercare cand vine vremea sa iti cumperi unul mai ales din gama foarte variata din oferte. Daca acum cativa ani, nu erau mult diferite intre ele, in principiu contand mai mult materialul din care este fabricata cuva (rezervorul de apa) astazi, pe langa asta si modelele clasice care folosesc un termostat mecanic pentru reglarea temperaturii apei, au inceput sa apara pe piata de cativa ani si boliere din ce in ce mai inteligente atat ca si programare cat si ca si consum de energie electrica si de apa.

Pentru ca acum cateva zile, m’am confruntat din nou cu alegerea unui boiler am zis ca a venit momentul ca din experienta mea de vreo 20 de ani cu tot soiul de boilere si ⇒electrocasnice sa scriu pe scurt un mic ghid de alegere a unuia, plus cateva recomadari fara a ma baga in prea multe detalii tehnice care sa va buimaceasca si mai rau si sa va faca alegerea si mai grea. Asadar sa le luam pe rand in functie de nevoi si buget, luand in considerare nevoile unuie familii.

Cel mai bun boiler electric ieftin cu programator mecanic

In aceasta categorie intalnim in general boilere clasice, simple, fara prea multa electronica, reglarea apei facandu’se cu ajutorul unui termostat mecanic. Avantajul unui asemenea boiler este dat tocmai de simplitatea lui, neavand prea multe componente care sa se defecteze in timp, inlocuirea celor existente fiind destul de ieftina si simpla chiar si dupa ce iasa din garantie. La ce trebuie insa sa fiti atenti cand alegeti un asemenea boiler este in primul rand materialul din care este construita cuva si protectia acesteia data fiind in general de emailare. Un alt lucru la care trebuie sa fiti atenti (si aici este general valabila orice tip de boiler ati alege) este dimensionarea lui in functie de necesitati, adica mai exact, daca acel boiler este folosit atat pentru baie cat si bucatarie, alegerea dimensiunii lui se face in functie de numarul de membri ai familiei cat si nevoiele din bucatarie. In principiu, pentru o familie compusa de 3-4 membrii, din punctul meu de vedere un boiler de 80 de litri este mai mult decat suficient, nefiind nici mai mult decat necesar, lucru ce ar duce la un consum inutil de energie si apa. In acest sens, daca ar fi sa va recomand sa alegeti cel mai bun boiler electric buget din ce exista astazi pe piata, v’as recomanda:

⇒Boiler electric Tesy BiLight

Principalul avantaj al acetui tip de boiler este dat de faptul ca are cuva protejata cu sticla ceramica de inalta rezistenta, lucru ce garanteaza faptul ca este foarte rezistenta la coroziune in timp. Un alt avantaj este dat de faptul ca beneficiind de cateva tehnologii patentate de TESY cum ar fi eliminarea punti suportului de perete, aceste este si destul de economic, lucru la care contribuie si tehnologia PISTON EFECT care in principiu consta intr’un nou design al noii duze de apa rece, care creeaza efectul unic PISTON EFFECT ce asigura cu pana la 15% mai multa apa calda.

SPECIFICATII TEHNICE

Putere 2000 W
Timp indirect de incalzire 15 – 65 °C 2.2 h
Functii Termostat ajustabil; Anod de magneziu; Protectie anti-inghet

Acest tip de boiler il gasiti in doua variante, respectiv de 80 si 100 de litri, pentru mai multe detalii si pret click mai jos pe modelul care va intereseaza:

⇒Boiler electric Tesy BiLight 80 de litri

⇒Boiler electric Tesy BiLight 100 de litri

Pentru alte modele de boilere de buget cu programator mecanic click ⇒aici!


Cel mai bun boiler electric economic cu programator electronic

Acest tip de boiler face parte din noua familie de boilere care au aparut pe piata de cativa ani incoace si la care in mare parte s’a lucrat cel mai mult pe partea economiei de apa si energie electrica. Dupa cum bine se stie, boilerele electrice in general sunt unele dintre cele mai energofage aparate electrice dintr’o casa, iar pentru a reduce acest consum, firmele producatoare au lucrat intre timp la numeroase inovatii care sa ajute prin programare electronica in functie de necesitari la reducerea consumului de curent electric. In acest domeniu cei de la Ariston par a fi cu un pas inaintea concurentei, avand pe piata de cativa ani modele din ce in ce mai economice si performante, dovada stand si numeroasele premii primite de’a lungul timpului. Daca ar fi sa va recomand un model, ca si cel mai bun boiler electric din acesta categorie v’as recomanda pe cel care il am si eu acasa, respectiv …

⇒Boiler electric Ariston Pro Plus 80, ECO-EVO

Din experienta cu acest tip de boiler va pot spune ca sunt foarte multumit de el din mai multe privinte si am sa va spun pe scurt care sunt avantajele lui:

  • dimensiune foarte redusa si compacta;
  • cuva este emailata cu titan avand 5 ani garantie;
  • rezistenta economica de 1800W cu incalzire rapida;
  • protectia suplimentara a cuvei cu anod de magneziu supradimensionat;
  • protectie anti-inghet prin pornirea automata a rezistentei chiar daca boilerul este oprit;
  • izolatia bazinului este una foarte groasa dintr’un material izolant patentat de ei, lucru ce ajuta la economia de energie prin limitarea pierderilor de caldura;
  • avand afisaj electronic si butoane soft touch cu ajutorul carora temperatura apei se poate seta in pasi de cate 1grad, lucru ce va ofera posibilitatea de a alege ce temperatura doriti pe o scara de la 15 si pana la 80 de grade;
  • programatorul electronic permite preselectarea a doua moduri de lucru pe langa manual, putand alege o anume ora la care doriti ca apa sa fie calda. Acest lucru, combinat cu functia ECO aduce un aport important in ce priveste economia de energie electrica, practica acesta pornind la putere maxima in intervalul setat ca sa aveti apa calda atunci cand ajungeti acasa, in rest acesta functionand in modul economic.
  • tot functia ECO prin modul de management inteligent al apei, dupa o saptamana de invatare a necesitatilor locuintei, va asigura cu pana la 40L de apa calda mai mult, la temperatura de 40 de grade ceea ce poate insemna inca un dus in plus cu acelasi consum de energie;
  • sistem de protectie anti-inghet si suprasarcina electrica IPX3.

Pe mine unul a fost si este cea mai buna alegere atat din punctul de vedere al calitatii cat si al pretului foarte bun. Acest tip de boiler il gasiti in trei variante, pentru mai multe detalii si pret, click mai jos pe modelul care va intereseaza:

⇒Boiler electric Ariston Pro Plus 50, ECO-EVO, 50 litri

⇒Boiler electric Ariston Pro Plus 80, ECO-EVO, 80 litri

⇒Boiler electric Ariston Pro Plus 100, ECO-EVO, 100 litri

Atentie: varianta de 100 de litri nu are afisaj digital, treptele de setare ale temperaturii se fac cu ajutorul unei bare de leduri, in rest ca si tehnologii este acelasi lucru! De asemenea, la cumparare asigurati’va ca este Made in Italia si nu Made in PRC! (China)

Pentru alte modele de boilere electrice, click ⇒aici.


Boilere termoelectrice cu serpentina

Aceasta noua generatie de boilere se deosebesc de cele electrice prin faptul ca pentru economia de energie electrica se pot interconecta si la instalatia de incalzire a casei sau panouri solare prin intermediul unei serpentine care functioneaza in paralel cu rezistenta electrica. Asadar, daca aveti in casa dotata cu un sistem de incalzire in genul centralelor cu lemne, gaz sau peleti sau investiti in niste panouri solare pentru incalzirea apei, in paralel puteti conecta si acest tip de boilere. Din spusele celor care si’au montat intre timp asa ceva, cel mai bun boiler electric cu serpentina s’au dovedit a fi …

⇒Boiler termoelectric cu serpentina Tesy BiLight

Si acest tip de boilere de la TESY prezinta aceleasi avantaje ca si cele electrice, respectiv cuva protejata ceramic precum si tehnologia PISTON EFECT. De asemenea este de luat in seama si faptul ca si aceste modele beneficiaza de protectie la inghet, precum si autocuratare.

Pentru mai multe detalii tehnice si pret, click mai jos pe modelul care va intereseaza:

⇒Boiler termoelectric cu serpentina Tesy BiLight, 80 litri

⇒Boiler termoelectric cu serpentina Tesy BiLight, 100 litri

⇒Boiler termoelectric cu serpentina Tesy BiLight, 120 litri

⇒Boiler termoelectric cu serpentina Tesy BiLight, 150 litri, cu doua serpentine

Pentru alte modele verificati intreaga oferta de boilere termoelectrice de ⇒aici.

Pentru mai multe intrebari sau nelamuriri, va stau la dispozitie la comentarii unde vom incerca impreuna sa gasim atat niste raspunsuri cat si cea mai buna varianta pentru voi!  (:yes:)

Tu ce parere ai despre aceste produse?