Cea mai buna spuma activa, detergenti si cosmetice de spalat masina acasa

Dupa ce am scris aici despre cele mai bune aparate de spalat cu presiune si aici despre cele mai bune cosmetice auto pentru curatarea si intretinerea interiorului masinii, astazi voi incerca sa scriu cateva recomadari si in ce privesc cosmeticele dedicate spalarii exterioare a masinii care sa dea cele mai bune rezultate alaturi de →aparatele de spalat cu presiune. Pe piata exista o gama larga de asemenea cosmetice, insa in esenta aveti nevoie doar de cateva, cu care sa va faceti treaba fara prea mare efort cu rezultate mult mai bune decat ati obtine la coada de la spalatoriile auto! 🙂

Sa le luam pe rand.

Pentru a avea cele mai bune rezultate si a spala fara prea mare efort o masina (dar nu numai) alegerea unei spume active de calitate este cea mai importanta parte din proces! Desi exista foarte multe oferte pe piata, din tot ce am testat pana acum cele mai bune rezultate le’am avut cu urmatoarele produse:

→Pentru toata gama de spuma activa si sampoane auto, click aici!

Sfatul bine chibzuit: desi aparent, unele spume active sunt mai scumpe in raport cu cantitatea, fiti foarte atenti la dilutia pe care o ofera! O spuma de buna calitate, ofera o dilutie destul de mare, respectiv 1/10, ceea ce ii confera un avantaj in timp. De asemenea, daca spuma este una de calitate, pe langa ca va curata bine si rapid caroseria fara ca voi sa mai depuneti vreun efort in plus in afara de a o pulveriza si astepta timpul necesar sa actioneze ca mai apoi sa o curatati doar cu jet de apa curata, va oferi si un nivel ridicat de protectie a caroseriei in timp, astfel ca murdaria se va acumula doar superficial, fiind ulterior usor de indepartat doar cu un jet de apa, fara a mai fi nevoie neaparat si de spuma! Va scriu toate astea din experientele avute pana acum in cei 11 ani de cand imi spal singur masina, de evitat fiind spumele active ieftine pe care le gasiti zacand prin supermarketuri a caror eficienta e aproape similara cu a unei banale spume obtinute si cu ajutorul unui spumant de baie, adica: NUL! In concluzie, orice ati alege din oferta de ⇒aici, sfatul meu este sa nu va zgarciti!

Pentru a spori nivelul de protectie al caroseriei in timp si a evita corodarea acesteia in urma contaminarii cu tot soiul de agenti corozovi cum ar fi sarea ce se impastie iarna pe strazi, nelipsita din pachetul de intretinere trebuie sa fie o ⇒ceara auto de buna calitate! Aceste produse se impart in doua categorii mari si late:

In urma experientei cu ambele timpuri de ceara, cea solida este mai rezistenta in timp insa necesita o aplicare cu ceva mai multa atentie si ca rezultatele sa fie bune, implica si mai multa munca, aplicarea si polisharea ei fiind ceva mai dificila. Cea lichida in schimb, are avantajul aplicarii mult mai rapide, insa asa cum spuneam, rezista mai putin in timp, sau mai exact pana la prima spalare sau prima ploaie mai generoasa. Alegerea tipului de ceara depinde de fiecare dintre voi, eu unul am preferat’o mereu pe cea solida, care desi implica ceva mai multa munca, da rezultate mult mai bune, aplicarea ei (daca este de buna calitate) fiind necesara odata la cateva spalari, sau mai exact, de cateva ori/an, nivelul de protectie fiind mult mai bun. Ca recomandari, cele mai bune experienta le’am avut cu:

→Pentru toata gama de ceara auto, click aici!

Sfatul bine chibzuit: nu aplicati si curatati ceara cu orice tip de lavete pe care le aveti pe acasa, in acest sens, exista lavete si bureti speciali pe care ii puteti gasi cu un ⇒click aici. De asemenea, cele mai bune rezultate se obtin cu o masina de polisat cum sunt ⇒cele de aici, dar daca sunteti la inceput puteti sa ramaneti la metoda manuala pentru a evita orice riscuri cum ar fi polisare excesiva! Un alt sfat de tinut minte este sa aveti grija ca la aplicare sa feriti partile din plastic si geamurile masinii, indepartarea ulterioara a cerii de pe aceste elemente este un cosmar! In rest, aveti nevoie doar de vreo 2 beri si multa rabdare pentru ca rezultatele se vor vedea doar cu putina munca! 🙂

In principiu pentru ca masina voastra sa arate mereu ca iesita dintr’un salon auto, pe langa cele doua produse de nelipsit descrise pana aici, ca optionale ati mai avea nevoie de:

Inchei aici cu increderea ca ce am scris pana aici o sa prinda bine celor care vor citi aceste randuri, iar pe final nu pot decat sa va doresc ca masina voastra sa arate mereu ca abia iesita din show-room pentru ca pana la urma este si o carte de vizita pentru voi! 🙂

Ca de obicei astept la comentarii orice sugestii si intrebari! Toate cele bune!

Alte link’uri utile pentru intretinerea masinii voastre: