Am testat W5 auto de la Lidl – Cele mai bune cosmetice pentru curatare si intretinere auto

Intr’un articol anterior am scris →aici despre cum am scapat de statul la coada de la spalatoriile auto dupa ce mi’am cumparat un aparat de spalat cu presiune si tot acolo la sfarsitul lui va spuneam ca in curand voi scrie si un articol despre cele mai bune cosmetice auto pentru curatat si intretinut masina. Despre asta vom vorbi in continuare, de’a lungul celor 11 ani de cand imi spal si intretin singur masina, am experimentat numeroase produse de pe piata pana sa ajung la cele cateva pe care le folosesc constant.

Asadar sa le luam pe rand, astazi vom discuta despre Curatenia si intretinere in interiorului masinii, urmand ca intr’o viitoare parte sa discutam si despre cosmeticele folosite pentru spalarea si curatarea exteriorului masinii, la care voi lasa in curand si aici un link.

Update: 

Dupa ce am experiementat tot soiul de produse cosmetice pentru curatarea si intetinerea interiorului masiniilor mele, de ceva vreme buna am descoperit gama de produse auto W5 de la Lidl. Foarte multumit sunt de spray’ul pentru curatarea bordului de la ei care spre deosebire de multe altele am descoperit ca pe langa pretul accesibil, este si foarte ok atat in ce priveste curatarea cat si intretinerea bordului si elementelor de platic din interiorul masinii, principalul avantaj fiind ca pe langa mirosul neutru, dupa curatarea cu el a acestor elemente din interior, acestea nu raman nici lucioase si mai ales nici uleioase ca si in cazul multor alte produse cu silicon! Din pacate insa, nu il gasesc permanent pe stoc la ei, iar ca alternativa folosesc produsele din →gama AMTRA, cum ar fi acest:

Desi poate parea putin cam scumpa fata de un banal spray (verifica pretul si disponibilitatea →aici), avand 750ml pe mine unul ma tine cateva luni bune fata de un spray normal, pe care il consum in maxim o luna de zile. Rezultatele sunt foarte bune mai ales daca folositi in paralel pentru curatarea cu aceasta solutie si servetele de →aici, ce nu lasa nici dare si nici scame in urma curatarii cu ele.

Curatarea geamurilor:

Tot de la ei si de buna calitate s’a dovedit a fi solutia asta de curatare a geamurilor …

Cu care pe langa faptul ca reusesc sa imi curat geamurile destul de rapid, are si avantajul de a le da luciu ce reduce din vizibilitatea micilor zgarieturi care apar inerent in timp pe suprafetele geamurilor. Avantajul este ca tine destul de mult in timp iar pretul este unul decent.

→Verifica disponibilitatea si pretul aici!

Curatarea mochetelor:

Pentru curatarea mochetelor din interior si a tapiteriei scaunelor, daca nu aveti posibiltatea de a le aspira cu un →aspirator normal alimentat la retea, va recomand un aspirator cu alimentat la priza de 12V a masinii, modelul ales de mine fiind acesta:

Aspirator auto Black & Decker Nv1200av  are urmatoarele caracteristici:

– Se conecteaza la priza brichetei 12 V DC

– Sistem de filtrare cu dubla actiune

– Deschidere usoara a rezervorului

– Cablu de 5m pentru a ajunge in orice colt.

In raportul pret/calitate este o alegere buna, pretul fiind unul decent pentru orice buzunar.

→Verifica pretul si disponibilitatea aici!

Nu poti zice ca faci aceiasi treaba pe care au face’o cu un mult mai puternic aspirator alimentat la retea, insa este mai mult decat suficient pentru a curata praful, scamele, eventuale resturi de alimente sau orice alta mizerie care se aduna in timp. Partea buna este ca fiind alimentat la priza auto (bricheta) il puteti tine in masina si folosi oricand la nevoie fara a lasa sa se adune foarte multa mizerie in interior, lucru ce va usureaza mult munca atunci cand va hotarati sa faceti o curatenie periodica.

Curatarea scaunelor si fetelor de usi:

Daca aveti un interior de piele, cele mai bune rezultate eu le’am obtinut in timp cu acest chit:

Compus din patru piese (laveta de microfibra, solutie de curatare piele, conditioner de piele si solutie de polisat suprafetele de plastic din ansamblu) este un chit mai mult decat suficient pentru a curata si intretine interiorul de piele al masinii. Spre deosebire de alte produse din aceiasi categorie, pretul este unul decent in raport cu calitatea.

→Vertifica pretul si disponiblitatea aici!

Pentru interioarele din material textil (cele mai comune dealtfel), cele mai bune rezultate la Laguna mea care nu are interior de piele, le’am obtinut cu ajutorul acestui chit complet:

Compus din 8 piese care includ si alte cosmetice necesare intretinerii masini, setul asta de la Zollex poate fi considerat un best buy, facand toti banii atat prin numarul de produse cat si prin calitatea lor!

→Verifica pretul si disponibilitatea aici!

Cam astea ar fi recomandarile mele bazate pe experientele de pana acum cu produsele cosmetice dedicate curatarii si intretinerii interiorului masini. Daca aveti nevoie si de alte produse sau vreti sa alegeti dintro gama mai larga la cele mai bune preturi de pe piata, va recomand sa dati un click pe oferta de mai jos:

→Click aici pentru oferta completa de cosmetice auto!

Asa cum spuneam si la inceputul acestei postari, in curand voi scrie si despre cele mai bune produse de cosmetica auto pentru exteriorul masinii. 🙂

Va urma!

Update: 

Alte link’uri utile pentru intretinerea masinii voastre: