Cum sa iti impresionezi prietenii: transforma-ti locuinta rapid si ieftin intr-o „casa inteligenta”

Incetul cu inceptul ne indreptam inspre un viitor in care casele noastre vor devenii unele inteligente, prin interconectarea a tot mai multe aparate electronice si electrocasnice pe care le vom putea controla mult mai comod si eficient atat in privinta utilitatii lor cat si al unei mai bune gestiuni a consumul de energie electrica chiar si de la distanta! Eu sunt unul dintre cei pentru care tinerea sub control a cheltuielilor lunare cu energia electrica este un obiectiv important, astfel ca dupa ce v’am descris si clasificat →aici in amanunt becurile economice, astazi o sa discutam putin despre noua generatie de intrerupatoare pentru becuri care iti permit sa controlezi mult mai eficient si fara efort iluminarea locuintei voastre dar nu numai, folosind atat tehnologia touch in locul clasicului buton de intrerupator cat si o telecomanda care va permite sa opriti sau porniti lumina dintr’o incapere fara a va mai deplasa si bajbaii pe intuneric pana il gasiti pe cel clasic montat pe un perete. Daca vreti mai mult de atat si va doriti sa va transformati casa in una cu adevarat inteligenta, mai jos va recomand o solutie geniala in acest sens, care nu implica cheltuieli foarte mari, beneficiile compensand cu varf si indesat, in cazul meu fiind extrem de util mai ales vara cand am redus consumul cu energia al aerului conditionat la nici un sfert din cat plateam inainte, cand nu il puteam controla decat manual! Pentru iarna, acum ma bate gandul sa automatizez cumva si centrala pe gaz pe care sa o controlez tot cu ajutorul acelei solutii de mai jos, inca sunt in studiu. 🙂

Dar, ca tot am adus aminte de becuri economice, vom incepe cu ultima mea investitie care consta in …

Intrerupatore wireless cu touch si telecomanda inclusa

 

Descriere:

Intrerupator wireless cu touch (atingere ) on/off – cu led albastru – cand intrerupatorul este stins si rosu – cand intrerupatorul este aprins, usor de folosit in intuneric, rezistent la zgarieturi, umiditate, mereu va arata impecabil. Potrivit pentru casa, birouri, sali de conferinte, hoteluri, restaurante. Avand telecomanda inclusa va aduce un plus de confort pentru a putea sa il controlati din telecomanda. Partea buna este ca daca va cumparati mai multe asemenea intrerupatoare, le puteti controla pe toate cu o singura telecomanda.

→Verifica pretul aici!

Caracteristici tehnice:

  • Material Panou: Sticla Crystal termorezistenta
  • Dimensiune: 80mm*80mm*40mm
  • Tensiune maxima: 250 V
  • Curent maxim: 5 A
  • Consum propriu: mai putin de 0.1mW
  • Tip: Wall Light Remote Control Switch, se potrivesc becuri cu mai mult de 15W, distanta telecomanda

Inlocuirea intrerupatorului clasic cu acesta modern este destul de simpla si la indemana oricui, in principiu nu trebuie decat sa respectati diagrama de montare:

Nu il putem numi un intrerupator inteligent, insa avand control din telecomanda a becurilor din casa, acest lucru va sporeste in mod cert confortul, nefiind de neglijat nici aspectul estetic al acestor intrerupatoare de noua generatie care va aduc casa mai aproape de una moderna. Intrerupatorul de mai sus este doar un exemplu din aceasta gama care treptat a devenit din ce in ce mai variata ca sa se potriveasca atat cu gusturile cat si cu designul interior al locuintei voastre.

→Click aici pentru oferta completa de intrerupatoare cu touch!

Pentru cei mai pretentiosi de atat, care doresc sa controleze chiar si de la servici sau vacanta lumina din casa sau alte aparate smart cum ar fi aerul conditionat (in cazul meu), draperii electrice, usi de garaj, instalatii de climatizare, televizoarele SMART, sau orice alt electrocasnic cu functie WI-FI de pe telefonul mobil  exista si varianta unor HUB’uri inteligente ce pot fi usor controlate cu ajutorul smartphone’ului si al unor aplicatii dedicate, alaturi de intrerupatoarele de mai sus daca acestea sunt alese cu functie WiFI! Iata si cel mai bun exemplu in acest sens:

Pachet Telecomanda universala Hub BroadLink Wi-Fi + Senzor BroadLink

Descriere: 

Telecomanda cu radio frecventa de 315/433 MHz cu care poti controla TV, intrerupatoare cu functie wireless, aer conditionat, draperii electrice, usi de garaj de pe telefonul mobil. Functii puternice si stabile, semnalul este stabil si ajunge in toata incaperea. Compatibil cu IOS si Android.

→Verifica pretul aici!

 

Senzorul inclus controleaza si imbunatateste calitatea aerului din incapere. Contine senzori multipli incorporati pentru : temperatura, umiditate, iluminare, zgomot, detectarea formaldehidelor, compusi volatili organici. Detectorul de aer al BroadLink A1, se poate controla de pe telefonul mobil atunci cand sunteti departe de casa, pentru a proteja sanatatea familiei tale. Complementar cu detectorul e-Air, puteti preseta actiunea sau timpul necesar pe aplicatia „e-Control”. De exemplu, prin setarea timpului, device-ul inteligent BroadLink va functiona in mod automat.

PRO:
– usor de utilizat si configurat;
– telecomanda copiaza cam orice cod IR si radio (telecomenzi, sonerii, intrerupatoare smart…)
– senzorul e micut, util (vezi de pe telefon de oriunde temperatura, umiditatea, nivelul de lumina si zgomot si calitatea aerului)
– permite o automatizare minima (gen daca e lumina slaba aprinde un bec)

Tu ce parere ai despre aceste produse?