Cum sa alegem cel mai bun dezumidificator de aer pentru apartament sau birou
La noi in apartament aveam de ceva vreme o problema cu umiditatea ridicata mai ales iarna in balcon datorate unor inconveniente despre care am discutat si cu mai multe prietene de ale mele si se pare ca sunt comune la majoritatea apartamentelor, mai ales din blocurile vechi, care nu sunt izolate termic in exterior. Desi Chibzuitul s-a ocupat sa ii faca o foarte buna izolatie interioara si am cumparat si geamuri termopan de buna calitate, indiferent ce am incercat in rest, geamurile mele de la balcon mai ales in diminetile foarte reci aratau cam asa …
Balconul nostru este destul de mare ca si dimensiune, dispus pe toata lungimea apartamentului de trei camere. Iubind florile mi-am amenajat acolo si o mica „gradina de apartament” cu tot felul de ghivece si jardieniere de diverse marimi unde am plante si flori, de la trandafiri japonezi si orhidee pana la muscate si dracena (micul palmier de casa). Pe langa mica mea gradina de apartament (despre care voi scrie in curand 🙂 ) tot acolo ne-am amenajat si o mica sala de sport cu diverse aparate despre care a scris Chibzuitul meu pe aici. Ca treaba sa fie treaba un aspect important al factorilor care maresc umiditatea unei camere este dat si de faptul ca tot pe acolo inghesui si uscatorul de rufe care este mai mereu plin, in ciuda disperarii Chibzuitului care nu il suporta, pentru ca dupa parerea lui ocupa o gramada de spatiu aiurea, lucru ce il vede cel mai bine cand da mai mereu peste el! 😀
Dupa ce m’am documentat ceva vreme cum sa scap de umiditatea excesiva datorata celor povestite mai sus, am aflat ca expertii in domeniu considera ca nivelul optim al umiditatii relative din incaperile inchise trebuie sa fie undeva intre 50 – 60%. In acest fel se impiedica proliferarea bacteriilor, mirosurilor, acarienilor precum si a altor elemente care genereaza alergii si afectiuni ale cailor respiratorii. Folosirea dezumidificatorului impiedica formarea si dezvoltarea mucegaiului si a ciupercilor pe pereti, deteriorarea tapiseriilor si favorizeaza conservarea corecta a mobilei.
Din aceste considerente am pornit cu Chibzuitul meu sa ne interesam ce tip de Dezumidificator de aer ar fi cel mai potrivit pentru noi ca sa ne cumparam. Dupa ce ne-am „facut temele” am gasit cateva modele care ne-au atras atentia, alegerea noastra mergand intr-un final inspre …
Dezumidificatorul de aer ARGO DRY
Care are urmatoarele caracteristii principale:
– Functie de dezghetare – poate functiona la temperaturi interne scazute (de la +5 la +35 de gr.C.)
– Auto-restart – dupa o pana de curent, dezumidificatorul porneste din nou
– Posibiliatate de drenaj continuu
– Higrostat incorporat – permite dezumidificatorului sa detecteze umiditatea din incapere iar cu ajutorul lui se poate seta nivelul de umiditate dorit – intre 80% si 35%
– Avertizare cu alarma la umplerea rezervorului – Rezervorul este situat in partea frontala a dezumidificatorului: O fereastra transparenta, permite monitorizarea nivelului de apa. Acesta dispune de o alarma care porneste in momentul cand rezervorul este plin.
– Filtru lavabil de purificare a aerului – usor de indepartat pentru curatare
– Manere integrate pentru transport
– Roti multidirectionale – poate fi usor transportat dintr-o incapere
– Silentios
Acest produs nu functioneaza cu pastile sau alte solutii care trebuie schimbate la o anumita perioada de timp, costurile de intretinere fiind minime. Acest produs elimina umiditatea din aer prin condensarea apei pe o suprafata rece.
Pe noi ne-a incantat acest dezumidificator pentru ca este compact, automat, nu ocupa mult spatiu, consumul de energie electrica este redus, doar 190W, avand si 10 trepte de setare a nivelului de umiditate dorit intre 35% si 80%, cu un recipient de apa de capacitate medie de 3l. De asemenea un aspect important pentru noi a fost intretinerea minima fata de alte modele la care trebuie utilizate fie niste pastile fie niste filtre speciale schimbate periodic care sunt destul de scumpe!
De luat in seama a fost si nivelulul scazut de zgomot de numai 43 dB(A) lucru ce il recomanda a fi folosit fara probleme in camere, inclusiv in cele ale copiilor, fara a fi deranjant si mentinand o umiditate optima constanta intre 50-60%.
→Vezi pretul aici!
De folosit il folosim de vreo doi ani deja si ne declaram destul de multumiti, mai ales ca am scapat de umiditatea din balcon, uimiti fiind de cata apa se strange in rezervorul lui in fiecare zi, la inceput golind acest rezervor chiar si de 2-3 ori pe zi, acum, folosindu-l constant il golim odata la 2-3 zile.
Incurajata de rezultatele bune obtinute cu acest model, ca alternativa am vazut la o prietena de a mea un dezumidificator de aer cu display electronic si functie separata de purificare cumparat de curand, pe care acum ma bate si pe mine gandul sa il cumpar in viitorul apropiat pentru a il folosi in restul casei, datorita acestei functii suplimentare foarte utila pentru interior atunci cand nu vreo sa folosesti toate functiile dezumidificatorului, consumul sau de energie fiind foarte redus si zgomotul de asemenea…
Dezumidificator Meaco UK cu functie separata de purificare
Care are urmatoarele caracteristii principale:
→Verifica pretul aici!
Daca sunteti interesati de asa ceva si doriti sa vedeti si alte modele, aici gasiti o gama larga de unde va puteti alege un dezumidificator potrivit nevoilor voastre, partea buna fiind cele 30 de zile drept de retur in cazul in care nu sunteti multumiti de produs!
Voi folositi asa ceva? Ce modele recomandati?