Trimmer electric pentru gradina sau masina electrica de tuns iarba? Cum sa alegem cea mai buna solutie pentru ce nevoi avem

Nu am o curte foarte mare insa imi place ca vara sa o intretin, unde pe langa florile perene am grija si de petecul de iarba pe care il tund periodic cu →acest trimmer electric de gradina pentru iarba, cel mai bun pentru mine, pe care mi l’am cumparat acum cativa ani de zile. Am ales acesta varianta ieftina si am preferat unul electric, pentru ca am o priza montata in curte de unde sa il alimentez, singura modificare adusa fiind prelungirea cablului cu care a venit din fabrica. De atunci trag de el si isi face foarte bine treaba la ce am eu nevoie, insa am vazut in acelasi timp destule alegeri nefericite pe la alti cunoscuti de ai mei pentru gradinile pe care le au si de aia m’am gandit ca e vremea tocmai buna sa scriu o postare care sa incerce sa va ajute cu niste sfaturi si recomandari in ce priveste alegerea voastra in asa fel incat sa evitati sa va cumparati fie o scula de gradina nepotrivita nevoilor voastre, fie una care este mult prea mult pentru aceste nevoi si doar va alegeti cu bani dati in plus aiurea. Asadar, in acesta postare voi scrie despre trimmere si masini de tuns iarba electrice, urmand ca pe viitor sa scriu si despre cele cu motor termic (pe benzina) pentru cei interesati lasand un link direct aici dupa ce va aparea postarea la care lucrez in paralel.

Cu astea fiind spuse, sa trecem la treaba! 🙂

La ce este bun un trimmer electric de tuns iarba/gazonul/gardul viu si cand este potrivit sa alegem unul:

⇒Trimmerul electric pentru gradina: asa cum ii spune numele, in principiu este dedicat pentru tunderea si intretinerea gazonului sau a gardului viu. Este usor de utilizat si portabil, iar spre deosebire de masinile de tuns iarba, poate fi utilizat indiferent de terenul pe care il aveti, reusind sa tundeti iarba cu el chiar si in cele mai greu accesibile locuri, cum ar fi denivelarile sau colturile ce le aveti prin curte. Din punctul de vedere al modelelor dedicate pentru acasa, in functile de nevoile voastre aveti de ales intre:

  • Trimmer electric de gradina pentru iarba/gard viu cu alimentare la retea cu fir: acesta varianta este mai mult decat ok pentru cei care au o curte/gradina mica si posibilitatea de alimentare la o priza, cum a fost si cazul meu. Principalul avantaj al acestor modele este dat in primul rand de pretul de cumparare mult mai redus fata de unul cu acumulator si puterea ceva mai mare datorata alimentarii directe, lucru ce va ajuta in cazul in care aveti de taiat si alte balarii in afara de gazon. Ca si alegere din punctul asta de vedere, un motor de 250-350W este mai mult decat suficient pentru a face fata cam la orice nevoi intr’o curte sau gradina mica. Pentru promotiile la aceste modele de trimmer va recomand sa dati un click pe oferta de →aici.
  • Trimmer electric de gradina pentru iarba/gard viu cu acumulator: desi este o varianta ceva mai scumpa datorita acumulatorului inclus, aceste modele de trimmere electrice se dovedesc foarte utile pentru cei care vor un confort mai mare oferit de mobilitatea superioara modelelor alimentate la retea, au de acoperit suprafete mai mari, sau pur si simplu nu au posibilitatea de alimentare la o priza. Pentru promotiile la aceste modele de trimmer va recomand sa dati un click pe oferta de →aici.

⇒Masina electrica de tuns iarba/gazonul: spre deosebire de trimmerul electric care este mult mai versatil in utilizare, masina electrica de tuns iarba este dedicata doar si numai acestui scop. Ca principal avantaj al acestor masini fata de trimmer as enumera in primul rand faptul ca spre deosebire de trimmer este mult mai usor de utilizat iar rezultatele unui gazon tuns perfect sunt garantate de modul in care tunde o asemenea masina spre deosebire de →un trimmer la care trebuie sa dobandesti o oarecare indemanare pentru a reusi sa tunzi uniform cu el. De asemenea, un alt mare avantaj este acela ca aceste masini electrice de tuns iarba, beneficiaza si de un recipient colector pentru iarba taiata, lucru ce va usureaza mult munca in gradina spre deosebire de trimmer dupa care trebuie sa adunati iarba taiata. Principalul dezavantaj al acestor masini de tuns iarba este ca se pot utiliza doar pe suprafete plane, fiind aproape imposibil de utilizat pe teren cu denivelari, diferente de nivel sau sa tunzi colturile cu ele. Asadar le recomand celor care au o curte/gradina ce indeplineste aceste conditii, rezultatele fiind unele foarte bune din punct de vedere estetic. Din punct de vedere al modelelor de pe piata si acestea se impart in doua categorii:

  • Masina electrica de tuns iarba/gazonul cu alimentare la retea cu fir: ca si in cazul trimmerelor acestea sunt utile celor care au la dispozitie o priza de alimentare electrica. Ca principal avantaj al lor as lua in discutie tot pretul mai accesibil si faptul ca sunt mai puternice, putand fi utilizate chiar si in cazul unor suprafete neingrijite de multa vreme, adica … cu iarba mare si balarii. Pentru oferta si disponibilitate, click pe oferta de →aici de unde va puteti alege la promotie masina preferata in functie de nevoi si buget!
  • Masina electrica de tuns iarba/gazonul cu acumulator: avantajul este dat de portabilitate, mobilitatea crescuta si faptul ca nu va mai incurcati de un cablu in vremea in care tundeti iarba. Ca si trimmerele cu acumulator, aceste masini electrice de tuns iarba au avantajul de a putea fi transportate si folosite oriunde este nevoie de ele nefiind dependente de o alimentare la priza, acumulatorul asigurandu’va o autonomie de cateva ore bune (in functie de model) cu care sa va puteti face treaba fara dureri de cap. Ca si recomandare in ce le priveste, fiind vorba de un acumulator care le alimenteaza, aici trebuie sa fiti cel mai mult atenti la alegerea lor, pentru ca un acumulator bun va ofera o autonomie si putere mai mare, lucru pe care il gasiti in descrierea fiecarei masini de tuns iarba din oferta de →aici, de unde, dupa ce va folositi de filtrele de pret sau preferinte, le puteti comanda fie si pentru test cu drept de retur de 30 de zile daca nu sunteti multumiti de rezultat.

Nu vreau sa inchei aceasta postare inainte de a va atrage atentia si asupra protectiei muncii cu aceste scule, recomandandu’va sa nu le folositi cand ploua afara sau iarba este imbibata cu apa! De asemenea, comandati’va odata cu trimmerul/masina de tuns iarba si cel putin un set de manusi pentru gradinarit de →aici (alegeti voi ce model credeti de cuvinta) si un o pereche de ochelari de protectie de aici pentru a nu risca accidentele nedorite cum ar fi sa sa raniti la maini sau sa va sara ceva in ochii cum ar fi o bucatica de iarba, lemn sau chiar piatra ce poate fi foarte usor aruncata de aceste masini.

Voi reveni in curand cu o postare legata de motocositorele si masinile de tuns pe benzina!

Pana atunci, spor la treaba si va astept la comentarii cu orice intrebari sau recomandari credeti de cuvinta, multumindu’va pentru orice share/distribuire! 🙂