Yorkshire Terrier being groomed with brush, looking at camera

Sfaturi despre cum sa ingrijim corect blana cainelui si ce produse sa alegem pentru un periaj eficient!

Daca intr-o postare anterioara discutam despre →cum periem pisicile corect si eficient ca sa evitam parul din casa in acest articol vom vorbi despre cele mai bune si eficiente perii pentru caini.

Medicul veterinar nu recomanda baile frecvente la caini, indiferent de produsele de cosmetica veterinara, asa cum se fac la oameni pentru ca le poate afecta blana. Pielea cainelui prezinta atat in profunzime cat si pe suprafata exterioara un strat de grasime care reprezinta defapt o bariera imunitara naturala a acestora impotriva bolilor de piele. Prin spalarea excesiva nu obtinem decat indepartarea acestuia provocand un dezechilibru in secretia normala de sebum, cainele fiind expus la posibilitatea declansarii dermatitelor infectioase.

Sfatul bine chibzuit: trebuie sa luam in considerare inca doua considerente pentru care nu este recomandat spalatul excesiv al cainilor si anume: nu trebuie sa ne spalam cainii doar ca sa nu mai miroasa urat ori de cate ori consideram ca miroase prea puternic „a caine”,  ci trebuie sa gasim un echilibru intre mirosul lui natural si un miros care sa nu ne deranjeze mult prea mult pentru a nu-i face rau si a nu-i afecta sistemul de comunicare prin feromoni al acestuia; iar in ce priveste deparazitarea nu trebuie sa ne facem iluzii ca prin spalarea cu un sampon deparazitant vom scapa de purici, acesta fiind recomandat mai degraba pentru a fi folosit atunci cand cainele sufera de anumite boli ale pielii cum ar fi demodecie sau anumite forme de raie, cainele fiind incapabil o vreme sa primeasca tratamentul antiparazitar prin „picatura pe pielea de la ceafa” sau cu zgarda speciala tratament pentru care este nevoie ca stratul de sebum al pielii cainelui sa fie intact pentru a putea raspandi substanta toxica pe intreaga suprafata a pielii.

Retineti ca in zonele care se murdaresc frecvent cum ar fi pe bot, pe labe, pe burta sau sub coada ii putem curata in mod regulat, in rest „baia generala” este indicat sa se faca o data la aproximativ doua luni, exceptie facand cazurile in care acestia sufera de anumite boli ale pielii si trebuie sa urmam anumite tratamente prescrise de medicul veterinar.

In concluzie cea mai eficienta metoda de a curata blana cainelui este periajul, ale carui beneficii se rasfarng si asupra blanii cat si a pielii. In continuare ne vom ocupa sa gasim cele mai bune solutii pentru a ne peria eficient cainii:

Perie caine Furminator

Avantajele periei Furminator:

– Reduce caderea parului cu pana la 90%;
– Este potrivita pentru caini cu blana scurta sau lunga in functie de model;
– Este mult mai eficace decat orice perie, piepten sau trimer existent.

Periile Furminator le putem gasi in trei variante de dimensiuni in functie de talia cainelui, fiecare avand varianta pentru par lung (blana mai lunga de 5cm) sau par scurt (blana mai scurta de 5cm):

Cum se foloseste si cat de eficienta este:

Noi avem de ceva vreme pentru catelusa noastra Isis din rasa Malamut o perie Furminator pentru caini de dimensiunea L pentru par lung. Asa cum vorbeam si despre Periile pentru pisici Furminator suntem foarte incantati de acest produs rezistent si fiabil, constituind o investitie avantajoasa pe termen lung.

Perie ovala cauciuc

Aceasta perie din cauciuc, cu o lungime de 13cm si latime de 9cm, este recomandata atat cainilor de talie mica sau medie cat si pisicilor, putand fi manevrata cu usurinta datorita formei si dispozitivului de sustinere pentru mana. De asemenea este foarte simplu de curatat sub jetul de apa putand indeparta cu usurinta pelicula de par care se formeaza pe suprafata periei intre dintii de cauciuc.

→ Verifica pretul aici!

Cu ajutorul ei veti putea oferi animalutului vostru un masaj placut si in acelasi timp sa adunati parul care cade de pe blana lui.

Noi ne declaram multumiti de aceste modele, pe care le folosim cu succes de ceva vreme, cu rezultate destul de bune, daca doriti mai mult de atat …

→Click aici pentru intrega oferta de perii pentru animale!

Sfatul bine chibzuit: nu uitati ca indiferent de ce produse alegem pentru a ne peria animalutele de companie trebuie sa le folosim in mod regulat pentru a avea grija de sanatatea si de moralul lor, stiind prea bine ca legatura emotionala care se creeaza intre noi si animalutele noastre este intretinuta de atentia si grija pe care le-o acordam.

Voi ce produse folositi pentru a va peria animalutele? Asteptam sa ne impartasiti parerile voastre legate de acest domeniu!