Sfaturi despre cum sa alegi cele mai bune produse pentru un machiaj perfect, pas cu pas!

Atunci cand ne referim la produsele de machiaj trebuie sa stim ce sunt ele in sine si ce rol au. Substantele aplicate pe fata in scopul imbunatatirii, consolidarii sau evidentierii caracterisiticilor fetei sunt numite cosmetice sau machiaj. Ele au fost folosite dintotdeauna, inca din cele mai vechi timpuri, iar utilizarea lor pe langa celelalte elemente ale modei a fost dictata de cele mai multe ori de obiceiurile sociale si credintele momentului. Desi de-a lungul timpului, in anumite perioade din istorie, barbatii au purtat machiaj, in timpurile moderne acesta este considerat o forma de infrumusetare dedicata femeilor.

→Verifica aici ultimele noutati ale produselor de machiaj!

Daca ar fi sa fac un scurt istoric interesant al acestei arte, as putea sa spun ca aceasta ce se intinde pana in primii zori ai omenirii sau mai exact cand oamenii au observat ca un prim efect al cosmeticelor este acela ca evidentiaza sexualitatea femeilor care il poarta, accentuand buzele si ochii precum si obrajii imbujorati. In consecinta in cea mai mare parte a secolului XIX societatea de clasa medie si superioara nu a considerat machiajul ca fiind respectabil, insa in prima decada a secolului XX punctul de vedere al societatii in ce priveste produsele cosmetice incepe sa se schimbe. Femeile au castigat dreptul de vot in multe zone si au inceput sa obtina si alte libertati de asemenea. Începutul primului război mondial a adus un rol important pentru femei, deoarece acestea au preluat slujbele bărbaților care au plecat la război, iar la sfarsitul lui aceste femei moderne si mai independente ca niciodata se aflau in situatia de a nu mai fi multumite cu stilul lor de viata invechit. Acestea isi doreau ca moda sa fie sexy, distractiva si mai ales libera, contribuind in acest sens produsele cosmetice folosite intr-o maniera generoasa. 

Moda occidentala si americana a fost, de asemenea, influențată de un interes în stilurile orientale, care au fost privite ca străine și exotice. Chiar înaintea Primului Război Mondial, o mare parte din societatea occidentală a fost fascinată de baletul rus care folosea costume luminoase cu un design oriental iar machiajul era abundent si intunecat. In consecinta femeile elegante copiau acest tip de machiaj, ajungand chiar sa-si tatueze in nuante inchise atat buzele cat si pometii si sprancenele. 

In anul 1922 arheologii descopera mormantul faraonului Tutankhamon, conducatorul imperiului egiptean in secolul XIV i.Hr. Interesul deosebit fata de acesta descoperire a adus un aspect egiptean in moda, care include un contur bine definit al ochilor asemanator cu cel al faraonului.

Femei ca Elizabeth Arden, Madame C. J. Walker sau Helena Rubenstein au pus bazele industriei  care produce si comercializeaza produsele cosmetice, acestea fiind din ce in ce mai accesibile femeilor de pretutindeni, trecand prin diferite stadii de tehnologizare, ajungand in ziua de astazi a fi unele din cele mai uzuale produse folosite pentru orice ocazie.

In ceea ce priveste alegerea produselor cosmetice suntem din nou pusi in fata unei reale provocari datorita gamei extrem de variate de produse cu diverse utilizari, de la baza machiajului cu fond de ten si creioane de corectare a imperfectiunilor tenului pana la aplicarea rujului si glossului pentru buze precum si a instrumentelor cu care aplicam machiajul.

→Esti curioasa care sunt noutatile pentru instrumente de aplicare a machiajului? Click aici! 

→Sfatul meu bine chibzuit: atunci cand doriti sa va cumparati produse cosmetice, aveti mare grija ca acestea sa fie de buna calitate, alegand sa le cumparati din magazine de specialitate si nu de pe tarabe din targ sau din piata ori de la diversi comercianti ambulanti care nu prezinta incredere catusi de putin (a nu se intelege promoterii sau vanzatorii chioscurilor mobile ale diverselor companii cosmetice)  si de asemenea sa fim atenti la termenul de valabilitate al acestora pentru ca folosirea produselor cosmetice expirate este complet neindicata putand provoca iritatii severe sau chiar aparitia unor boli ale pielii. Daca sunteti alergic la anumite componente ale cosmeticelor cititi cu atentie eticheta produselor, consultand in prealabil un dermtolog pentru a va sfatui de ce anume sa va feriti cand alegeti un produs cosmetic.

In continuare vom face o succinta clasificare a cosmeticelor in functie de rolul acestora in timpul machiajului, urmand pasii  de baza ai unui machiaj corect.

  • →curatarea si pregatirea tenului  – inainte de a incepe sa aplicam machiajul este necesar sa avem tenul curat indepartand orice urme de machiaj pe care este posibil sa le mai avem cu ajutorul unui →demachiant adaptat tipului de ten al fiecareia sau al uleiului de bebelusi in cazul unui ten sensibil. Apoi spalati-va bine cu apa si sapun pentru a elimina complet reziduurile. Acesta operatiune este cel mai indicat sa o faceti zilnic inainte de culcare dupa care sa aplicati o crema hidratanta pentru a pastra tenul curat si revigorat. In cazul in care dormim cu machiajul de peste zi exista riscul ca porii tenului sa se infunde provocand pete pe piele sau riduri. In ce priveste produsele de demachiere si curatare a tenului precum si cremele cosmetice vom vorbi intr-o postare ulterioara fiind de asemenea un subiect extrem de important pentru sanatatea noastra.

→Click aici pentru oferta completa de produse dedicate curatarii tenului!


  • →aplicarea bazei machiajului – inainte de a incepe machiajul propriuzis trebuie sa aplicam →o baza pentru machiaj, scopul acesteia fiind de a intensifica efectul acestuia si de a-i mari longevitatea. Aceasta ajuta la pastrarea machiajului pe toata perioada zilei inclusiv in cazul in care facem activitati fizice care provoaca transpiratia sau a oricarei alte activitati care ar putea duce la stergerea machiajului.

→Alege de aici ce ti-se potriveste pentru baze de machiaj!


  • →fond de ten – exista diverse tipuri de fond de ten dar indiferent de textura ele se aplica in cea mai mare parte in mod asemanator, cu ajutorul →unei pensule sau unui buretel, intr-un strat subtire care acopera uniform fata si coboara pe gat pana la linia decolteului pentru a nu exista diferente de culoare in aceste zone. Alegerea →fondului de ten se face in functie de culoarea naturala a tenului fiind asemanatoare ca si nuanta cu aceasta. Lichid, crema sau pudra, fondul de ten completeaza o noua etapa in baza machiajului.

→Aici gasesti fondul de ten care ti-se potriveste!


→Aici gasesti oferta completa de anticearcan si corector de imprefectiuni ale pielii


  • →pudra – folosita pentru o fixare eficienta a fondului de ten si a corectoarelor pentru imperfectiunile tenului. Cu ajutorul unui buretel sau aplicator cosmetic aplicati pudra pulbere in zona ochilor, eliminand excesul cu ajutorul unei pensule. Folositi apoi →o pensula bogata de dimensiune mai mare pentru a aplica o pudra compacta translucida (care se adapteaza tuturor nuantelor tenului) sau compatibila ca si nuanta cu tenul nostru. Acest pas este folositor mai ales in cazul in care folosim un fond de ten lichid pentru a-l fixa si totodata indeparta aspectul lucios al pielii.

→Vezi aici promotiile zilei la pudra de machiaj!


  • →iluminator – avand baza machiajului completa in acest moment este posibil ca fata sa arate fara un contur clar, avand o forma destul de plata datorita culorii uniforme. Pentru a-i oferi profunzime va trebui sa cream iluzia unor zone iluminate si a umbrelor. Puteti folosi →o crema (inainte de a folosi fondul de ten) sau →pudra iluminatoare pentru a scoate in evidenta adanciturile fetei…colturile interioare ale ochilor, zona de sub sprancene, pometii si zona de deasupra buzei superioare.

→Vezi aici oferta completa de iluminator cosmetic pentru tipul tau de ten!


  • →conturul – contrar iluminatorului pentru a da contur fetei este necesar sa folosim o pudra care este cu cateva nuante mai inchisa decat nuanta tenului nostru (diferita de pudra bronzanta) pentru a crea efectul de umbre in zone ca pometii, partile laterale ale nasului, sau chiar urmarind linia parului pentru a da aspectul unei frunti mai inguste. Dupa conturarea fetei puteti folosi o →pudra bronzanta pentru a da culoare tenului.

→Verifica aici promotiile zile la pudra bronzanta! 


  • →fard de obraz – pentru a adauga culoare obrajilor, avand grija totusi sa nu exageram cu acesta, folosind o cantitate necesara atat cat sa oferim obrajilor o culoare cat mai naturala.

→Vezi aici promotiile si noutatile ofertei pentru fard de obraz!


  • →creion de sprancene – trebuie sa alegem nuanta creionului de sprancene sa fie asemanatoare cu cea naturala a parului sau in cazul in care →ne vopsim parul culoarea creionului de sprancene trebuie sa fie compatibila cu aceasta. Este recomandata folosirea in cazul persoanelor care au sprancenele foarte subtiri sau nu foarte dese.

→Vezi aici cele mai populare recomandari si noutati in materie de creion pentru sprancene!


  • →fard pentru ochi – exista multe modalitati de aplicare a fardului pentru ochi dar cu toate acestea aplicarea de baza este aceea in care folosim o singura culoare pentru a fi aplicata pe intreaga pleoapa. De asemenea putem folosi multiple culori de fard insa trebuie sa avem grija ca ele sa se armonizeze ca si combinatie. →Paleta de culori este extrem de variata insa trebuie sa avem grija sa alegem nuante care se potrivesc personalitatii si infatisarii fiecareia in conformitate cu tipurile diferite de machiaj pentru zi, seara sau pentru ocazii.

→Vezi aici oferta cu cele mai bine cotate farduri pentru ochii in functie de recomandari!


  • →creion contur pentru ochi si tus pentru ochi – scopul acestor produse pentru machiaj este acela de a da impresia unor gene mai bogate si de a sublinia linia ochilor. Puteti alege sa realizati un contur al ochilor incat sa creati iluzia de marire sau dimpotriva de micsorare a acestora in functie de forma dorita.

→Verifica aici promotiile zilei la creion contur pentru ochi si tus pentru ochi


  • →rimel – pentru a completa machiajul ochilor trebuie sa folositi un rimel pentru gene. In functie de aspectul dorit putem alege si in acest caz dintr-o variata gama de produse, de exemplu daca aveti gene scurte folositi un →rimel pentru a conferi alungire sau daca aveti gene subtiri optati pentru un →rimel care le ofera volum. Evitati totusi sa aplicati mai mult de doua straturi de rimel pentru a nu obtine un aspect de gene mult prea incarcate cu adaosuri inestetice. Un truc pentru a da genelor voastre un aspect mai plin este sa aplicam un strat de pudra de bebelusi intre straturile de rimel, astfel adaugam atat lungime cat si volum genelor.

→Verifica aici oferta cu cele mai apreciate produse din gama rimel pentru ochii!


  • →rujul, gloss-ul si creionul contur pentru buze – ultimul pas pentru a incheia corect  machiajul fetei este acela de a aplica culoare buzelor. In prima faza puteti aplica un balsam pentru buze, acesta contribuind la faptul ca buzele raman moi si hidratate pe toata perioada zilei iar produsele cosmetice pentru buze vor rezista mai mult in timp. Desenati apoi conturul buzelor cu o culoare care se potriveste cu cea a rujului pe care urmeaza sa-l aplicam.  →Creionul pentru buze ajuta la redefinirea conturului acestora usurand aplicarile ulterioare ale gloss-ului sau a rujului in functie de preferinte. Urmeaza aplicarea →rujului sau a gloss-ului cu ajutorul unei pensule sau direct din tub. Pentru un aspect natural folositi nuante neutre sau alegeti culori puternice pentru un aspect mai indraznet.

→Verifica aici promotiile zilei la balsamuri, gloss-uri si rujuri pentru buze!


Desi ar mai fi foarte multe de scris pe acest subiect care este si o arta pentru care iti trebuie ani buni de studii si experimente ca sa o stapanesti corect, ma voi opri deocamdata aici, tot ce am incercat a fost sa va impartasesc din experienta mea de femeie care desi →prefera sa se ingrijeasca acasa, este foarte atenta la ce produse foloseste in acest sens, respectand pe cat posibil si regulile de baza ale machiajului pentru a obtine unul neutru ce sa scoata doar in evidenta trasaturile simetrice ale fetei sau sa ascunda mici defecte pe care le avem fiecare dintre noi. 🙂

Voi ce ne puteti impartasi din aceasta mica bucurie feminina? 🙂