Recomandare genti de voiaj/trolere de cabina pentru zborurile low-cost
Sfarsitul de an mi’a adus o vizita prin Insulele Canare care a devenit mult mai accesibila pentru oricine odata cu introducerea celor de WizzAir a unui zbor direct inspre aceasta destinatie exotica ce merita din plin vizitata. In mare, costurile de zbor nu sunt foarte mari, insa avand de a face cu o companie low-cost in privinta bagajelor exista niste limite destul de stricte atat ca dimensiune cat si ca greutate, mai ales in privinta bagajelor de cabina, dupa cum urmeaza:
→Click aici pentru PROMOTILE ZILEI la trolere de voiaj!
Exemplul de mai sus este in cazul companiei WizzAir, insa in mare cam aceleasi dimensiuni le practica cam toate companiile low-cost, depasirea acestora ducand la costuri suplimentare substantiale pe aeroport, de aia bine ar fi sa va masurati si cantariti cu atentie bagajele inainte de a ajunge cu ele pe aeroport pentru a nu avea surpriza de a va fi suprataxate cu cativa zeci de EU in plus in functie de cate kilograme ati depasit, sau chiar redirectionate catre bagajele de cala unde exista o alta suprataxa daca acel bagaj nu era achizitionat pe bilet!
Cunoscand toate astea si avand doar genti/trolere care nu prea corespundeau cu dimensiunile impuse, pentru a nu avea probleme de nici un fel, m’am apucat sa caut ceva care sa se potriveasca in primul rand din punctul de vedere al dimensiunilor impuse, dar si rezistent in acelasi timp, pentru ca bagajele pe aeroport (mai ales cele de cala) sunt harsite ca vai de mama lor, riscul de a te trezi cu ele praf si pulbere fiind destul de mari. Intr’un final, dupa ceva prospectare a pietei m’am oprit la trei modele:
[wen_cta id=”486″]
- Este acceptat ca bagaj de mana.
- Inaltime cu roti: 55 cm
- Inaltime fara roti: 51 cm
- Latime: 35 cm
- Adancime: 20 cm
- Greutate proprie: 1,7 Kg
- Material: Poliester
- Pliabil.
→Verifica pretul aici!
Avantajul acestui bagaj este in primul rand pretul, iar in al doilea rand faptul ca este pliabil. Din cate am apucat sa il vad in showroom inainte sa il comand, nu stralucea din punctul de vedere al constructiei insa nici nu iti dadea senzatia ca o sa fi nevoit sa iti aduni hainele intr’o plasa dupa caznele de pe aeroporturi.
Concluzie: pentru cei care cauta o solutie de buget poate fi socotit o alegere buna cu conditia de a nu fi bagat la cala, ci folosit doar ca bagaj de cabina.
[wen_cta id=”487″]
- Este acceptat ca bagaj de mana;
- Inaltime cu roti: 55 cm
- Latime: 37 cm
- Adancime: 20 cm
- Greutate proprie: 2,3 Kg
- Material: Poliester
- Incuietoare cu cifru;
- Maner superior si lateral si suport de sustinere la baza trolerului pentru o manevrare mai usoara.
→Verifica pretul aici!
Lamonza este un producator recunoscut in domeniu gentilor/trolerelor de voiaj ca unul care ofera un bun raport calitate/pret. Spre deosebire de modelul anterior, din punct de vedere constructiv se prezinta mult mai solid, materialele din care este construit fiind de buna calitate.
Concluzie: nu il recomand nici pe el pentru a fi folosit ca bagaj de cala, insa ca unul de cabina (acceptat ca dimensiuni cam de toate companiile aeriene) il puteti considera a fi unul ideal avand in bun compromis in ce priveste pretul vs calitatea.
[wen_cta id=”488″]
- Este acceptat ca bagaj de mana.
- Inaltime cu roti: 55 cm
- Latime: 40 cm
- Adancime: 20 cm
- Greutate proprie: 2,5 Kg
- Material: Poliester
- Incuietoare fixa cu combinatie de 3 cifre, avizat TSA;
- Un maner pe partea de sus;
- Fermoare personalizate si blocabile;
- Bretele in forma de x in conpartimentul de jos.
→Verifica pretul aici!
Fabricat de Samsonite, titani in domeniul industriei bagajelor de mana a fost si alegerea mea intr’un final, chiar daca a fost aparent si cel mai scump dintre ele. Mi’a placut cel mai mult in primul rand din punct de vedere constructiv, materialele fiind de o calitate superioara vizibil, fiind bine intarit si cu o armatura interioara care sa impiedice deformarea lui indiferent de caznele la care este supus! Pe langa asta, mi’a placut cum este compartimentat spre deosebire de modele anterioare, lucru ce iti permite sa iti distribui lucrurile intr’un mod mult mai bine organizat decat la gramada.
Concluzie: dai un ban, dar face! 🙂 Dupa toate caznele grele in care l’am supus in vancata prin Canare (si nu au fost putine) folosindu’l inclusiv ca si bagaj de cala (depasea greutatea de 10Kg) arata absolut impecabil desi nu l’am invelit in folie de plastic nici la dus si nici la intors.
Acestea au fost modelele din care am ales eu intr’un final, daca sunteti interesati si de alte modele, cum ar fi cele de cala, aici gasiti modele dupa toate gusturile si buzunarele!
Voi ce genti/trolere aveti?
1 thought on “Recomandare genti de voiaj/trolere de cabina pentru zborurile low-cost”
Comments are closed.