Lenovo Ideapad 330 un laptop performant si accesibil

Pentru ca batranul meu laptop Acer a cedat si avea nevoie de un nou laptop de care sa trag cativa ani, acum cateva zile mi’a venit curierul cu →Lenovo Ideapad 330 un laptop performant si accesibil pe care l’am comandat prinzand o oferta buna la Emag. L’am testat vreme de cateva zile si am zis ca nu ar strica sa scriu si aici cateva lucruri despre el care pot sa le fie de folos celor care poate cauta un laptop accesibil ca pret, insa si suficient de performant pentru a face fata aplicatiilor actuale si viitoare, precum si jocurilor de ultima generatie. Inainte de a vorbi concret despre el, ii voi face o mica descriere.

Caracteristici tehnice:

  • Procesor: Intel Core i7 8550U (Gen.8) Kaby Lake R, 1800Mhz, TurboBoost pana la 4000Mhz;
  • Memorie RAM: 8Gb, DDR4;
  • Stocare: SSD 128Gb + HDD 1Tb;
  • Ecran: 15,6 inchi, FullHD 1080p, tehnologie TN, antiglare;
  • Video: Intel UHD Grafics 620 + nVidia GeforceMX 150, 4Gb, dedicata;
  • Audio: Dolby Audio Digital, HD sound;
  • Conectivitate: 2 x USB 3.01 x Audio Out1 x HDMI1 x USB 3.1 type C;
  • Retea si wireless: 10/100/1000Mbps; 802.11 ac; Bluetooth 4.1;
  • Altele: camera Web, microfon, tastatura numerica, cititor de carduri SD/SDXC/MMC.

⇒Verifica pretul si disponibilitatea aici!

Constructiv: 

Laptop este realizat din plastic de o calitate destul de buna care iti da impresia de aluminiu, iar in ciuda faptului ca este destul de subtire nu iti da neaparat si impresia de fragilitate. Butoanele tastaturii sunt placute la atingere si silentioase. Acelasi lucru il pot spune si in ce priveste touchpad’ul integrat, desi prefer sa folosesc ⇒un mouse in paralel pentru o mai buna productivitate.

Instalarea sistemului de operare si setarile

Laptopul a venit cu freeDOS si tocmai de aceea am comandat in paralel o licenta ⇒Microsoft Windows 10PRO. Dupa ce am downloadat kit’ul sistemului de operare de pe pagina oficiala de la Microsoft si am facut un stick bootabil, instalarea sistemului de operare a durat in jur de 10 minute si a decurs fara nici un fel de probleme. Nu am intampinat probleme nici la instalarea driverelor de pe pagina producatorului si nici la update’ul de BIOS/EFI pe care l’am gasit tot acolo. Practic, in maxim 30 de minute, laptopul era functional si gata de pus la treaba.

Utilizarea de zi cu zi

Fata de laptopul pe care l-am avut interior (Core i5 Gen2 based) la noul laptop am observat destul de repede diferentele de performanta cam in toate aplicatiile de productivitate pe care le folosesc in mod usual si aici as aminti atat cele de internet cat si de birou sau editare foto/video. Desi este un mobile fara prea mari pretentii, pentru foarte multa lume ar putea fi considerat un desktop replacement eficient cu care iti poti face treaba foarte bine si fara a avea sincope legate de performanta.

Din punctul de vedere al autonomie si portabilitatii, promisiunile producatorilor in ce privesc sase ore de utilizare as putea spune ca sunt cumva respectate, eu am reusit lucrand pe el sa obtin in jur de cinci ore si jumatate ceea ce este decent.

Ce mi’a placut la Lenovo Ideapad 330:

  • aspectul general este unul de laptop bine lucrat, elegant si de buna calitate, fiind suficient de usor si subtire pentru a fi si foarte portabil la nevoie;
  • performantele per-total sunt foarte bune, nu am gasit inca nimic sa ii reprosez din punctul asta de vedere! Atat procesorul cat si RAM’ul s’au dovedit destul de rapide, partea grafica e foarte ok ruland atat jocuri cat si continut video 4K fara probleme, SSD’ul este foarte rapid, iar HDD’ul de 1Tb iti ofera suficient spatiu de stocare indiferent de ce nevoie ai avea;
  • este rece si suficient de silentios chiar si cand este utilizat la limita! Asta este unul dintre cele mai faine aspecte pe care le’as nota aici si de care ar fi bine sa tina seama cei care cauta asa ceva;
  • pretul a fost unul accesibil in comparatie cu performantele.

Ce nu mi’a placut la Lenovo Ideapad 330:

  • desi conexiunea WiFI este una foarte performanta respectand standardul AC, pe conexiunea de tip N din pacate eu unul nu am reusit sa il conving sa mearga N300 ci doar N150, lucru ce va impune sa va cumparati un ⇒router AC daca nu aveti deja unul si va doriti viteza maxima pe wireless.
  • modelul ales de mine nu are unitate optica. Realitatea este ca nu am nevoie de asa ceva in mod usual, insa ar fi prins bine poate la nevoie. Deci atentie la acest aspect!

Concluzie:

Din punctul meu de vedere, Lenovo Ideapad 330 este un laptop performant si accesibil, facand fata cu succes atat aplicatiilor actuale cat si din urmatorii cativa ani buni. Nu este un laptop dedicat pentru office cum nici pentru gaming, insa cumva reuseste sa le indeplineasca pe amandoua si sa ofere performanta atat pentru productivitate cat si pentru entertainment, trebuie doar sa fiti atenti cand comandati un laptop din aceasta serie pentru ca exista in mai multe variante, cum ar fi:

⇒Click aici pentru multe alte configuratii ale acestui model in functie de nevoie si banii disponibili, multe dinte ele beneficiind de reduceri permanente!

Sper ca v’am fost de folos si va doresc sa aveti parte de laptopul vostru! 🙂

1 thought on “Lenovo Ideapad 330 un laptop performant si accesibil

Comments are closed.