Cum ingrijim corect pisicile de apartament: recomandare „iarba pisicii”

Un produs esential pentru pisicile de apartament este iarba pisicii si cum astazi a trebuit sa ma duc sa-i cumpar pisicutelor mele asa ceva, m-am gandit sa va vorbesc putin despre produsul pe care l-am ales de asemenea dupa ce am testat multe alte produse dintr-o gama foarte variata de acest gen.

Dupa cum stim, iarba pisicii este necesara pisicilor de apartament care nu au acces la iarba de afara prin faptul ca regleaza tranzitul intestinal si de asemenea ajuta la eliminarea ghemurilor de par. Nevoia lor de a consuma iarba se poate observa atunci cand nu aveti o tavita cu iarba speciala pentru ele prin faptul ca ele rod tot felul de frunze de la plantele de apartament, lucru care nu este recomandat deoarece unele din aceste plante pot fi otravitoare pentru pisici. Cateva din aceste plante otravitoare pentru pisici sunt: Aloe Vera, Azalee, Begonie, Cactus, Cale, Crini, Craciunita, Crizanteme, Dracena, Ficus, Filodendron, Garoafe, Gladiole, Lacramioare, Lalele, Narcise, Vascul, Zambila…si astea sunt numai cateva dintre plantele pe care le regasim in apartamente si care sunt accesibile pisicilor, fara ca stapanii acestora sa stie cat sunt de daunatoare lor.

[wen_cta id=”373″]

Acelasi lucru este valabil si la caini. Si ei au nevoie sa consume iarba la fel ca si pisicile pentru a-si regla tranzitul intestinal in special, iar plantele despre care va vorbeam ca sunt otravitoare pentru pisici sunt in aceeasi masura otravitoare si pentru caini. Sa nu va speriati ca la scurt timp dupa ce acestea vor consuma iarba de cele mai multe ori o vor regurgita, stomacul lor nefiind „proiectat” sa digere iarba ca la alte animale si oricum ele trebuie sa elimine ghemurile de par pe care nu le pot elimina pe alta cale. Atentie insa daca acestea vomita foarte des si nu din motivul despre care va vorbeam si anume pentru a elimina parul din stomac va recomand o vizita la medicul veterinar pentru a investiga aceasta problema.

Cel mai bine este sa va asigurati ca pisicile voastre au acces la iarba proaspata. Cele mai bune variante sunt cele care contin o tavita cu substrat special si un pliculet cu seminte de iarba. Din experienta mea dupa ce am incercat mai multe tipuri de astfel de seminte am gasit varianta optima care creste uniform si destul de repede pe care o puteti accesand link’ul de mai jos …
[wen_cta id=”375″]
De asemenea se pot achizitiona pliculete cu seminte care pot fi sadite in gradina sau in jardiniere, recomandarea mea fiind asta …
[wen_cta id=”376″]

In cazul in care nu gasiti acest tip de iarba, puteti incerca una din aceste variante:

Care s’au dovedit destul de bune pentru perioadele in care ce le dau de obicei nu era pe stoc! 🙂

Voi ce fel de iarba pisicii folositi pentru animalutele voastre?

Tu ce parere ai despre aceste produse?