De unde sa iti cumperi comod un brad de Craciun ieftin si frumos

Avand in vedere ca Sarbatoarea Nasterii Domnului se apropie cu pasi repezi si fiecare casa trebuie impodobita cu un frumos brad de Craciun m-am gandit sa abordam acest subiect al brazilor si decoratiunilor pentru Sarbatori. Cu totii stim ca decorarea casei pentru Sarbatorile de iarna presupune in primul rand impodobirea Bradului de Craciun care pentru majoritatea dintre noi reprezinta o traditie, un ritual de suflet care implica toti membrii familiei, intr-o perioada a anului incarcata de traditii si simboluri felurite. Daca ar fi sa facem un mic istoric al acestui obicei, atunci aflam ca …

Obiceiul împodobirii bradului de Crăciun a pătruns odată cu influența germană, când primii studenți români au început să meargă la studii la universitățile din Berlin sau Viena, și la curtea regală a dinastiei Hohenzollern, sosită în Țările Române în 1866 unde prinții și prințesele au început să împodobească bradul, obiceiul fiind imediat imitat de protipendada bucureșteană. Cântecul german de Crăciun O Tannenbaum, cu versuri de Melchior Franck, puse pe o melodie populară din Silezia, din secolul al XVI-lea, devine în limba română O brad frumos, iar obiceiul împodobirii bradului pătrunde în toate casele românilor.

Sursa: Wikipedia.org

Dupa acest scurt istoric al traditiei impodobirii bradului de Craciun sa trecem si la partea pragmatica a pregatirilor pentru acest eveniment important din Calendarul Crestin.
In familia noastra achizitionarea bradului este responsabilitatea Chibzuitului care se documenteaza de fiecare data asa cum se cuvine inainte de a-l cumpara, preferand de ani buni de zile ca in loc sa umblam dupa el prin piete sa il comandam online, acesta ajungand direct acasa.

Asadar, si pentru acest an am ales acest brad natural pentru a ne bucura simturile de mirosul proaspat de brad amestecat cu aromele bunatatilor de Sarbatori. Am avut grija bineinteles ca acesta sa fie de provenienta controlata din pepiniera si nu taiat din paduri pentru ca nu dorim sa incurajam sub nici o forma taierile ilegale si abuzive de paduri. Cel ales de noi provine dintr-o pepiniera din Danemarca, tara recunoscuta pentru calitatea deosebita a brazilor de Craciun.

[wen_cta id=”444″]

In urma cautariilor in ce priveste acest tip de brad fata de cel autohton, am gasit informatii inclusiv despre specia si provenienta lui, fiind recomandat drept cea mai apreciata specie de brad datorita aspectului si formei sale, precum si despre stadiile cresterii acestora pana in momentul taierii si operatiunile care se fac pe timpul cresterii pentru a obtine brazi cu o calitate de exceptie.  Cu totii ne dorim ca bradul sa fie cat mai bogat in crengi, cu o structura densa, avand coroana simetrica ,iar tulpina sa fie rezistenta. Pentru ca bradul sa reziste cat mai mult in apartament trebuie sa tinem cont ca locul pentru amplasarea bradului de Craciun nu trebuie sa fie in imediata apropiere a surselor de caldura si camera unde se afla trebuie aerisita zilnic. Chibzuitul s-a ocupat si de achizitionarea unui suport special despre care v-a vorbit aici.

Inca un aspect care ne-a convins sa achizitonam online bradul pentru Craciun este acela ca livrarea in Bucuresti este gratuita, in maxim 24 de ore, brazii fiind impachetati intr-o plasa speciala care asigura transportul in cele mai bune conditii. Totodata echipa care livreaza bradul va poate ajuta sa ciopliti baza tulpinii pentru a o pregati si monta in suportul pentru brad.

→Verifica pretul aici!

Pentru cei care nu doresc totusi un brad natural, exista oricand varianta unuia artificial, oferta fiind bogata si in acest sens.

[wen_cta id=”407″]

→Verifica pretul aici!

Voi ce brad preferati anul acesta? Natural sau artificial? 🙂

Tu ce parere ai despre aceste produse?