Cum sa oprim pisicile sa nu ne mai zgarie mobila si sa alegem cel mai bun ansamblu de joaca pentru ele!

In cazul in care pisicile voastre va zgarie mobila, vandalizand casa la propriu, trebuie sa realizati nevoia lor de a-si ascuti ghearele si de a se catara.  Prin faptul ca pisicile isi ascut ghearele defapt ele si le intretin in conditii optime, indepartand straturile vechi ale unghiilor. Desi noi ca stapani ale pisicilor de apartament mai ales nu putem spune ca suntem foarte incantati, cataratul si ascutitul ghearelor sunt activitati foarte iubite de catre pisicutele noastre care fac parte din esenta de a fi feline. Din momentul in care observati nevoia lor de a-si ascuti ghearele trebuie sa ii puneti la dispozitie diverse ansambluri si dispozitive destinate acestei activitati si invatati-le cum sa le foloseasca daca este nevoie. 

Daca pisica voastra are un anumit loc in care ii place sa-si ascuta ghearele, acesta poate fi protejat temporar acoperindu-l cu o tesatura sub forma de plasa sau un material lejer cu ochiuri largi, deoarece pisicilor nu le place sa ramana cu ghearele agatate in ele si il vor evita. Ca o masura temporara puteti sa limitati accesul pisicii dumneavoastra la o zona in care „nu poate intra in belele”. Ingradirea libertatii in acest mod nu reprezinta rezolvarea problemei insa va poate ajuta sa va invatati pisica sa foloseasca un ansamblu de joaca atunci cand nu sunteti acasa sa o instruiti personal. Aceasta zona de izolare temporara ar trebui sa o amenajam cu diferite ansambluri pentru catarat si ascutit ghearele, iar din moment ce pisica nu va avea alte optiuni unde sa-si ascuta ghearele va invata cum sa foloseasca ansamblurile de joaca special amenajate pentru pisici. 

Ansamblu de joaca pentru pisici, Mellow

Ansamblul de joaca pentru pisici este locul perfect in care ele se pot juca, dormi, zgaria, stimuland un comportament activ si evitand astfel deteriorarea canapelelor, perdelelor, scaunelor sau tot ce ar putea sa le atraga atentia.

→Verifica pretul aici!

Acesta este cel mai bun ansamblu de joaca pentru pisici, usor de montat, robust, confectionat din material MDF, sisal si plus de inalta calitate.

Dimensiuni:  55 x 55 x 120 cm

Acest ansamblu de joaca pentru pisici se monteaza foarte usor iar materialele din care este construit sunt rezistente si de calitate. Este bine conceput ca si design pentru a satisface cat mai multe din activitatile indragite de pisici…cataratul, ascutitul ghearelor, lenevitul sau jucatul.

Indiferent daca incercati sa preveniti sau sa rezolvati problema cu zgariatul in locuri nedorite, cel mai important lucru pe care il puteti face este sa va laudati si recompensati pisica pentru folosirea ansamblurilor de joaca si de zgariat pentru a o incuraja sa le foloseasca exclusiv pe acestea. Simplul fapt de a cumpara si amenaja in casa un astfel de ansamblu de joaca nu este suficient. Trebuie sa o invatati in mod special ca poate zgaria numai si numai aceste lucruri si nimic altceva in rest.

Este posibil ca pisica dumneavoastra sa nu fie interesata de aceste ansambluri de joaca iar in acest caz depinde de voi sa ii aratati cat de distractive pot fi: puneti-i cateva bobite sau recompense preferate pe anumite platforme; agatati jucarii ca sa le atraga atentia; frecati ansamblul cu „iarba pisicii” despre care am scris →aici.

Majoritatea pisicilor isi ascut ghearele imediat dupa ce se trezesc in timp ce efectueaza exercitii de intindere. Imediat dupa ce se trezeste chemati-o la ansamblul ei de joaca si „zgreptanati-l” la o oarecare distanta fata de pamant. Majoritatea pisicilor se ridica si se intind cu labele din fata catre locul unde zgreptanam noi. Laudati-va pisica mai ales daca zgarie si ea acolo unde i-ati aratat.

→Click aici pentru PROMOTIILE la ansambluri de joaca pentru animale!

Sfaturile mele bine chibzuite: nu incercati sa fortati pisica sa isi ascuta ghearele pe o anumita suprafata tinandu-i labele pentru ca nu veti obtine decat contrariul a ce incercati sa faceti. Metoda cea mai eficienta este sa o ademeniti si sa o recompensati sa faca asta. Atunci cand sunteti la inceputul antrenamentului pisicii de a accepta un ansamblu de joaca, fiti atenti la ea si atunci cand se duce singura si il escaladeaza sau isi ascute ghearele pe el, laudati-o si aratati-i afectiune si atentie ca si recompensa.

Un alt produs bun pentru ascutirea ghearelor pe care pisicile voastre il vor adora, este …

Sisalul de colt cu catnip

Elemente invelite in plus
Fiecare suprafata de sisal are 11 × 41 cm
Culoare: Bej
Dimensiuni: 23 × 49 cm

→Verifica pretul aici!

Acest sisal de colt este ideal pentru a fi montat in diferitele locuri unde pisicile sunt invatate sa isi ascuta ghearele. Este rezistent si stabil, putand fi adaptat la diverse forme ale suprafetelor unde dorim sa-l montam. Spre exemplu eu am achizitionat doua asemena produse si le-am asezat pe marginile canapelei care era atacata frecvent inainte de a le achizitiona  (:wink:)

→Click aici pentru a alege si alte modele de sisal!

Stiu ca este foarte greu sa ne dresam pisicile pentru a le dezvata sa faca lucruri care nu ar trebui sa le faca sau dimpotriva sa faca anumite lucruri cum ar fi sa foloseasca un ansamblu de joaca, dar inarmati cu multa rabdare si folosind metode de recompensare atunci cand fac lucrul pe care il dorim in detrimentul metodelor punitive atunci cand greseste vom reusi sa obtinem rezultatul dorit chiar si cu mofturoasele noastre feline. 🙂

Voi ce ansambluri de joaca aveti pentru animalutele voastre? Dar jucarii?

Tu ce parere ai despre aceste produse?