Cu prize programabile am redus factura la energie electrica

Asa cum scriam si cu alte ocazii, una din obsesiile mele este economia de energie electrica pentru a reduce pe cat posibil consumul inutil care sa ne umfle facturile. Desi aparent, un incarcator de telefon uitat in priza sau un aparat in stand-by nu consuma mare lucru, in urma unor teste pe care le’am tot facut de’a lungul timpului, am ajuns la concluzia ca toate acestea adunate la un loc, pot rezulta un consum suplimentar inutil de cativa zeci de lei pe luna si de acea am testat cateva prize programabile.

Planul meu de reducere a costurilor a inceput cu becurile ecomice pe care →le’am descris si clasificat aici, pentru care mi’am montat ulterior si niste intrerupatoare digitale despre care →am scris aici, pe care le controlez cu ajutorul telefonului printr’un HUB ca cel →de aici, iar de curand am achizitionat si niste prize programabile digital pe care le folosesc atat pentru a monitoriza consumul de energie cat si pentru a reduce pe cat posibil consumul aparatelor electrice aflate in stand-by prin programarea acestora sa furnizeze energie electrica doar intr’un interval orar prestabilit de mine!

Priza programabila digitala Goobay

Descriere:

Timer digital cu programare pentru 7 zile – 10 programe/zi in functie de necesitati;

Iesire, max. amperaj – 16000 mA miliAmperi

Incarcare admisibila / sarcina permisa – max.3500W/16A

Regimul de asteptare, consumul de energie – 1 W Watt

Max. capacitate de comutare – 3600 W Watt

→Verifica pretul aici!

Daca pretul vi’se pare putin cam piperat mai ales la achizitia mai multor bucati, aveti si varianta prin care puteti opta pentru prizele cu programator mecanic/analogic …

Descriere:

Priza cu o putere de 3500W 16A ~50Hz asigura o programare eficienta a duratei de functionare cu ajutorul programatorului mecanic cu protectie pentru copii si programare zilnica (24 ore) cu intervale minime de 15 minute. Dispune si de un LED pentru semnalizare.

→Verfica pretul aici!

Dupa cum puteti vedea din descriere, nu va ofera atat de multe optiuni de programare ca si in cazul unei prize digitale, insa va poate ajuta sa va faceti o planificare mult mai buna a consumului aparatelor electrice aflate in stand-by la un cost mai redus de cumparare mai ales in cazul in care aveti nevoie de mai multe asemenea prize in casa!

Sfatul bine chibzuit: aceste prize nu sunt dedicate pentru marii consumatori cum ar fi incalzitoarele electrice! Destinatia lor este pentru a va programa consumul de energie pentru consumatoarele mici cum ar fi televizoare/laptopuri/calculatoare/diverse incarcatoare pe care le uitati in priza! Pentru a eficientiza consumul, dupa cumpararea unei asemenea prize, cumparati’va si un prelungitor cu protectie la supratensiune, pe care dupa ce l’ati conectat direct la prize programabile, sa il folositi pentru a conecta cat mai multi dintre acesti consumatori, gestiunea fiind in acest mod foarte simpla! In ce priveste aceste prelungitoare, recomandarea mea merge inspre →aceste modele de la Bachmann care sunt foarte sigure, bine construite si rezistente in timp fata de alte chinezarii pe care le gasiti pe tarabe!

Sa va fie de folos si la facturi cat mai mici! 🙂

Voi ati folosit sau testat asa ceva? Ce parere aveti?

Tu ce parere ai despre aceste produse?