Cum dezghetam masina din parcare rapid si eficient in trei pasi simpli|Cele mai bune produse in acest sens

Din nevoie si dragostea pentru masinile pe care le’am avut in grija de vreo 20 si ceva de ani incoace, lunile de iarna m’au invatat in timp cum sa am parte rapid parte de o masina dezghetata si calda care sa nu imi puna nici viata in pericol dupa ce plec cu ea din parcare. Desi aparent pare imposibil ca in 10 minute sa transformi o masina din sloi de gheata in una calda si primitoare, va pot spune ca nu este deloc asa, daca masina este pregatita din timp pentru aceste zile si mai ales daca aveti la indemana cateva scule si substante ce sunt aplicate  in trei pasi simpli pe care voi incerca sa ii scriu in randurile care urmeaza.

  • Pasul 1: pregatirea prealabila a masinii pentru iarna

Pentru a nu intampina probleme atunci cand vine frigul, pregatirea masinii incepe inainte ca asta sa se intample! In acest sens, asigurati’va in primul rand ca protejati incuietorile usilor impotriva inghetului cu ajutorul unui spray special de ungere a incuietorilor pe care il puteti alege din →oferta de aici, garantandu’va ca din tot ce am incercat, produsele prezente in accea oferta nu au dat gres niciodata! Nu mizati pe faptul ca aveti inchidere centralizata si ca nu va intereseaza deschiderea directa cu cheia, pentru ca in fapt, o incuietoare inghetata sau care functioneaza greu va duce invariabil la defectarea motoraselor responsabile de controlul acestor incuietori, remedierea acestui defect fiind unul destul de scump ulterior! Daca va confruntati cu aceasta problema, nu fortati incuietorile nici cu cheia si nici din telecomanda, ci apelati la →genul acesta de spray, la care sa ii dati timp sa topeasca dopurile de gheata formate in interiorul incuietorii. In teorie, in cateva minute incuietoarea ar trebui sa isi dea drumul si sa functioneze fara probleme.

→Verifica aici PROMOTIILE zilei la produsele de Cosmetica auto & Accesorii

Un alt aspect important, dar ignorat de multi este legat de intretinera corespunzatoare a chederelor de la usi si geamuri pentru a preveni lipirea acestora in urma inghetului! Pentru ca acest lucru sa nu se intample, inaintea sa vina frigul, alegeti din → o solutie speciala pentru intretinere chedere, care va asigura pe langa curatare si o ungere a lor ce le va pastra elasticitatea.

  • Pasul 2: dezapezirea masinii

In zilele sau noptile cand ninge abundent, prima problema a celor care au masini in locuri neacoperite este legata inzapezirea masinii. Pentru a o dezapezii, in primul rand aveti nevoie de o lopata de buna calitate care sa fie insa si eficienta! Din cate am vazut, cei mai multi nu stiu sa aleaga o asemenea lopata si ori isi iau una prea mica cu care dau in balbaiala pana isi vad masina dezapezita, ori una prea mare si incomoda care mai mult ii incurca decat ajuta. De asemenea de luat in considerare este si materialul din care este fabricata o asemenea lopata, alegerea clasica a multora fiind ordinarele lopeti de zapada fabricate din plastic ieftin, care de cele mai multe ori cedeaza inainte de a face ceva cu ele, mai ales in cazul zapezii inghetate! Sfatul meu bine chibzuit este sa va alegeti odata si bine →de aici o lopata metalica lata (aluminiu) de preferinta, de dimensiune medie pe care sa o folositi ori de cate ori aveti nevoie, mai multi ani la rand! Nu sunt de ocolit nici cele din plastic la care trebuie sa fiti atenti insa sa fie fabricate dintr’un plastic de buna calitate si sa aiba buza ranforsata metalic pentru a face fata si zapezii inghetate. In acest sens, v’as recomanda un model telescopic in genul →celei de aici, avantajul fiind ca aceasta poate fi oricand transportata si in portbagaj, avand’o oricand la indemana oriunde este nevoie de ea!

→Verifica aici oferta completa si promotiile la articolele pentru dezapezire!

  • Pasul 3: curatarea masinii de zapada si gheata

Prima problema pe care o intampinati in sezonul rece este cea legata de curatarea eventualei zapezi depuse pe masina in cursul noptii si mai ales dezghetarea usilor pentru a avea acces in interior. Multi fac greseala sa se apuce de curatat toata masina inainte de a ajunge in interior, eu va recomand ca pentru inceput sa curatati doar zapada din zona usii de la sofer pentru a avea un acces cat mai rapid in masina! In acest sens, de mare ajutor va este o →perie de zapada cu racleta de gheata care sa va usureze munca. Dupa ce reusiti sa faceti acest lucru, intrati in masina si porniti motorul fara a il forta in vreun fel (voi scrie in curand si despre acest apect) iar dupa ce il lasati sa functioneze 1-2 minute in regim de relanti, porniti instalatia de climatizare setand temperatura la maxim, directionand fantele de aer inspre geamuri. De asemenea, porniti si instalatia speciala de degivrare (dezghet) a lunetei si a parbrizului daca masina voastra este dotata cu asa ceva! Iesiti din masina lasand motorul si instalatiile pornite si ocupati’va de curatarea exterioara, lasand la urma geamurile care vor fi mult mai usor de curatat dupa ce isi face putin treaba instalatia de climatizare ce intre timp intra in temperatura. De folos in acest sens va pot si si spray’urile speciale pe care le gasiti in →oferta de aici. De aici inainte, in vremea in care va ocupati de curatarea zapezi depuse pe caroserie si dezghetarea oglinzilor (daca nu sunt incalzite) in teorie geamurile ar trebui sa se dezghete ajutate de sistemul de incalzire, curatarea ghetii depuse pe ele fiind de acum destul de simpla si fara efort, iar de aici inainte v’ar mai ramane doar sa va urcati intr’o masina calda si dezapezita in doar 1o-15 minute de efort minim.

Alte cateva sfaturi pe scurt care sa va faca viata usoara, iarna in parcare:

  • in zilele sau serile in care ninge abundent, incercati sa coborati periodic la masina (in functie de cat de tare ninge) pentru a curata zapada adunata! In felul asta, dimineata veti depune un minim de efort, curatand doar ce a mai nins peste noapte!
  • pentru confortul vostru, aveti grija sa aveti in permanenta la indemana niste manusi ca cele →de aici, pentru va proteja mainile de inghet! Nu ignorati nici o caciula buna cum ar fi →cele de aici, imbracati’va bine, dar nici nu va infofoliti prea tare pentru a preveni transpiratia rezultata in urma efortului, mai ales cand lopatati zapda adunata pe langa masina!
  • nu uitati sa va hidratati foarte bine, →un termos cu ceai cald si energizant ca cel descris deja de noi →pe aici, facand minuni si dandu’va si posibilitatea de a socializa cu vecinii iesiti la aceiasi munca! 😀

Va doresc mult succes si in acelasi timp priviti lucrurile cu optimism! Iarna are frumusetea ei chiar daca trebuie sa dezghetam masinile prin parcare, facand asta eficient nu mai este un cosmar pentru nimeni! 🙂