Cum alegem cea mai buna baterie externa pentru telefon|Descriere, clasificare si recomandari

Telefoanele moderne au evoluat mult in ultimi anii, de la un banal dispozitiv cu care puteai vorbi doar si trimite cateva cuvinte sub forma de text si pana la ceea ce este in fapt un mic computer cu functii multiple. Desi s’au imbunatatit multe lucruri intre timp si au primit din ce in ce mai multe functii, una din marile probleme ale acestor telefoane inteligente ramane autonomia bateriei in ciuda tuturor eforturilor in acests sens, unii producatori cum ar fi Apple recunoscand de curand ca apeleaza la un truc tehnic care duce la reducerea performantelor telefoanelor produse de ei, pentru a prelungii viata acumulatorilor acestor telefoane care incep sa se degradeze destul de repede datorita uzurii in urma utilizarii lor.

→Vezi aici PROMOTIILE zilei la acumulatori externi!

Cu aceasta introducere facuta, este de inteles de ce foarte multa lume a inceput sa apeleze la baterii externe, in cautarea lor fiind mai ales cei care si’au cumparat smartphone’uri unibody, sau mai exact cele care nu permit accesul la baterie, aceasta fiind lipita in interior, cum ar fi de exemplu terminalele iPhone, Samsung sau Huawei, daca e sa ne luam dupa cele mai cunoascute. In aceasta ordine de ideei, azi voi incerca din experienta avuta de’a lungul anilor cu tot soiul de baterii si acumulatori la service’ul IT&C unde lucrez, sa incerc pe scurt o scurta clasificare si descriere pe puncte a acestor acumulatori externi (powerbank) care sa va ajute in alegerea unuia potrivit pentru nevoile voastre.

1. Clasificare si descriere dupa tipul de conexiune, mufe cum sunt numite popular:

Acumulatori externi (powerbank) micro-USB/universali:

Acest tip de acumulatori se potrivesc cam la orice timp de telefon/tableta Android ce suporta incarcare prin portul micro-USB, care este si cel mai uzual port la ora actuala. Poate fi folosit si pentru incarcarea unui terminal iPhone, singura conditie este sa aveti la indemana un cablu dedicat pentru incarcarea lui daca acesta nu este inclus in pachet, putand fi folosit fara probleme si cel care il aveti pentru incarcarea la priza, mufele USB fiind prezente cam pe toate modele, dupa cum puteti vedea in exemplul →la acest model. In functie de model, unele dintre ele ofera si incarcare rapida, lucru pe care il puteti gasi de obicei in descrierea lor.

→Verifica aici oferta si preturile pentru acumulatori externi (powerbank) micro-USB/universali


Acumulatori externi (powerbank) Lightning/universali

Dedicati in primul rand incarcarii terminalelor Apple (iPhone/iPad) avand integrat direct portul Lightning utilizat de aceste terminale, ce teoretic fata de cele care nu nativ acest tip de conexiune va asigura o incarcare mai rapida pentru acest tip de telefoane/tablete. De folosit insa pot fi folosite oricand si pentru telefoanele Android, majoritatea lor avand si cel putin un port USB disponibil unde puteti conecta un cablu miniUSB, daca nu il au inclus din constructie.

→Verifica aici oferta si preturile pentru acumulatori externi (powerbank) Lightning/universali!


 

Acumulatori externi (powerbank) USB-C/universali

Portul USB-C incepe sa fie tot mai prezent pe telefoanele din noile generatii, in special pe cele din varful de gama, asa numitele „flagship”. Pe langa viteze mult mai mare de transmisie a datelor, acest port incepe sa fie preferat si pentru faptul ca suporta o incarcare mult mai rapida a terminalelor la care este conectat prin portul dedicat, desi la fel ca si cele de mai sus, cu ajutorul unor cabluri dedicate poate fi folosit ca la orice device prin portul USB clasic pe care il au si multe din aceste modele.

→Verifica aici oferta si preturile pentru acumulatori externi (powerbank) USB-C/universali!


 

Acumulatori externi (powerbank) cu incarcare wireless QI/universale

Desi suporta si incarcarea clasica prin cablu, odata cu aparitia a tot mai multe telefoane care suporta incarcarea fara cablu (wireless QI) au inceput sa isi faca aparitia pe piata diverse modele de baterii externe care ofera acesta functie pentru cei care prefera sa isi incarce telefonul fara a mai duce grija unui cablu dedicat. Ca si compatibilitate, acestea teoretic sunt compatibile cu orice terminal care are aceasta functie, indiferent de producator. Ca si dezavantaj al acestor modele, daca este folosita incarcarea fara cablu, aceasta este mult mai lenta decat cea in care este folosit un cablu dedicat.

→Verifica aici oferta si preturile pentru acumulatori externi (powerbank) wireless QI/universali


 

2. Clasificare si descriere dupa caracteristici tehnice, tip constructiv si design

Ca principala diferenta intre acesti acumulatori, de notat in primul rand este capacitatea de stocare a energiei, aceasta fiind exprimata in mAh! Astfel ca putem avea acumulatori de 2000 mAh, 4000 mAh, 10.oo0mAh si pot ajunge chiar pana la 30.000 mAh! Cu cat capacitatea de stocare este mai mare cu atat acel acumulator va reusi sa efectueze mai multe cicluri de incarcare pentru dispozitivele voastre fara a mai fi nevoie sa il reincarcati la randul sau! Mai ales in acest caz trebuie sa fiti foarte atenti la alegerea pe care o faceti, pentru ca daca acumulatorul ales de voi este de putere mare dar de proasta calitate din punct de vedere constructiv, riscurile de a lua foc el sau telefonul vostru datorita supraincalzirii sunt foarte mari! Tocmai pentru ca piata este invadata azi de chinezarii ieftine, va recomand sa incercati sa alegeti un powerbank dupa nevoile voastre de la un producator consacrat printre care as enumera:

Care pe langa constructia solida, folosesc de obicei si celule de foarte buna calitate care pe langa viata lunga in ce privesc ciclurile de incarcare, va ofera si linstea ca nu iau foc cand va e lumea mai draga, punandu’va viata in pericol atat voua cat si celor dragi!

→Verifica aici intreaga oferta dupa gust si preturi dupa buzunar!

Din punct de vedere al designului, acestea difera foarte mult de la producator la producator, unele fiind mai mici si usor de transportat chiar si in buzunar; altele mai mari dar mai potente, in vremea in care unii producatori le ofera sub forma unor huse de protectie cum ar fi exemplul de aici si despre care am scris deja si pe aici. De asemenea de luat in seama ar fi →modelele cu incarcare solara care va pot oferi oricand un boost de energie mai ales in zonele unde duceti lipsa de prize.

Desi este un subiect vast, am incercat sa structurez in acest post ceea ce este important pentru alegerea unui baterii externe, fara a ma lungii la explicatii legate de principiul de functionare pe care daca ar fi sa il rezum as spune ca: un acumulator este format dintr’o baterie de celule al caror scop este inmagazinarea de curent continu … sau dupa DEX 🙂 :

Aparat care înmagazinează energia electrică dată de un curent continuu și o cedează apoi când aparatul este conectat la un circuit electric receptor.

Sper ca v’am fost de folos, daca aveti intrebari despre vreo achizitie sau nelamuriri, le astept in sectiunea de comentarii! 🙂

Voi ce baterii externe aveti?