Cele mai bune telefoane chinezesti ale acestui an

Primul meu contact cu telefoane venite din China a fost acum vreo 10 ani. Nu imi aduc aminte ce nume purta acel telefon, insa imi aduc aminte ca avea inclusiv o antena telescopica ca la aparatele vechi de radio cu care prindeai posturi TV. 😀

Din punctul de vedere al calitatii constructive era vai de mama lui, nici functional nu era cine stie ce, la baza sistemului de operare stand un Android amarat care se bloca mai tot timpul.

Nu le’am vazut la momentul ala ca pe o alternativa, era momentul de plin avant al celor de la Samsung si Apple, Nokia traindu’si ultimele zile. Dar anii au trecut si daca la inceput pe piata noastra au inceput sa intre mai mult sau mai putin clandestin telefoane din China, acum vin in mod oficial si sunt din ce in ce mai cautate ca alternative la branduri mult mai cunoscute in primul rand datorita pretului foarte competitiv si al calitatii din ce in ce mai bune atat din punct de vedere constructiv cat si al componentelor interne si software’ului cel putin la fel de performant ca si cele ale concurentei Coreene.

→Click aici pentru PROMOTIILE zilei la telefoane Huawei

De ce ti’ai cumpara un telefon chinezesc?

In primul rand pentru ca telefoanele concepute si fabricate azi in China vin cu know-how’ul dezvoltate de chinezi in urma schimbului de experienta cu cei care au ales sa fabrice telefoane la ei, aceasta fiind una din conditiile pe care le’au impus atunci cand au semnat acele contracte de manufactura! Practic, pe langa mana de munca ieftina chinezii au inteles ca viitorul nu este reprezentat doar de manufactura ieftina ci si de dezvoltarea propriilor tehnologii pentru a cucerii o piata in crestere unde restul au deja o pozitie dominanta ce incetul cu incetul incepe sa le fie clatinata de acesti producatori chinezi ce vin foarte puternic din urma.

 

Un bun exemplu in acest sens sunt cei de la Huawei, care au dezvoltat in timp nu doar modele de telefoane ci o platforma proprie bazata pe SoC (Sistem on a Chip) Kirin care este unul dintre cele mai performante procesoare la ora actuala, ce i’a ajutat sa ii devanseze de curand pe cei de la Apple.

Ce telefon chinezesc sa imi cumpar?

Oferte sunt multe, pe piata intrand constant telefoane sub branduri chinezesti, din punctul meu de vedere si din ce am mai testat, un mic clasament al acestora din punct de vedere un top 5 calitate/pret arata cam asa:

Ca si telefon al momentului din punctul asta de vedere as zice ca Huawei P10 Lite este un telefon care pe langa pretul bun, oferea si o calitate foarte buna celor care cauta un telefon echilibrat pe care sa nu cheltuiasca foarte multi bani, dar care sa se miste decent, sa fie dotat si sa arate si foarte bine.

https://youtu.be/c65KPThfj-o

Voi ce parere aveti despre aceste telefoane chinezesti? Ati avut sau intentionati sa va cumparati asa ceva?

Tu ce parere ai despre aceste produse?