Cel mai bun ascutitor pentru cutitele din bucatarie

Oricat de bun ar fi un cutit de bucatarie, la un momendat pentru a il putea folosi in continuare, lama lui are nevoie sa fie ascutita. Desi prefer cutitele de buna calitate cum ar fi cele de →aici, de problema asta m’am tot lovit periodic si de fiecare data am preferat sa le duc la o tocilarie unde sa le ascuta cei care se ocupa de treaba asta, pentru ca fiind niste cutite destul de scumpe, nu am riscat sa le stric lama cu diverse aparate de ascutit manuale ce le gasesti pe toate drumurile. Partea proasta este ca tocilaria unde mergeam mereu, s’a inchis acum vreo luna si ceva si am cam ramas fara solutii. Am incercat diverse variante manuale de ascutire a cutitelor, m’a batut gandul sa ma duc pe la un amic care are polizor, dar imi era teama ca le decalsesc si le stric mai rau … intr’un final am dat peste minunea asta …

Aparat electric multifunctional pentru ascutit cutite/foarfece

Mare filosofie nu e, in principiu avem de a face cu un mini-polizor electric care foloseste pentru ascutit o mica piatra de granulatie fina …


…. care s’a dovedit destul de eficienta indiferent de ce cutitele ce le am prin bucatarie, inclusiv cele cu lama zimtara pentru paine, foarfeci sau chiar surubelnite, acel capat multifunctional permitandu’ti sa selectezi usor functia de care ai nevoie.

→Verifica pretul aici!

Si cam asa faci treaba cu el …

https://www.youtube.com/watch?v=SiCky7HWHHc

Pentru cei mai pretentiosi si priceputi, exista si aceasta varianta …

Care, spre deosebire de modelul simplu de mai sus, este  special conceput pentru ascutirea cutitelor-2 nivele unul fin si unul abraziv, ce iti permite sa controlezi mai bine nivelul de ascutire al lamei.

→Verifica pretul aici!

De ce am ales un asemenea ascutitor electric in dauna celor clasice? In primul rand pentru ca nepricepandu’ma la tocilarie, riscul de a strica o lama buna de cutit cu un asemenea aparat este mult mai mic fata de cele manuale, acestea avand o turatie destul de redusa de ascutire si eventual afectand cel mult gura de taiere, nu toata lama cum se poate intampla in cazul unor solutii clasice. Pe langa asta, modelele astea cu piatra clasica nu sunt la fel de dure cum sunt cele cu dimant sau din high-carbon steeal de exemplu, care ascut foarte bine, insa intra si foarte adanc in carnea lamei, astfel ca durata de viata a lamei se scurteaza considerabil odata cu fiecare ascutire. Pentru mine unul varianta asta s’a dovedit mai mult decat ok, voi cu ce va ascutititi cutitele din bucatarie?

→Click aici pentru PROMOTIILE si REDUCERILE ZILEI la ascutitoarele de cutite!

1 thought on “Cel mai bun ascutitor pentru cutitele din bucatarie

Comments are closed.