Alternativa ideala a mersului la sala: sfaturi pentru incepatori si recomandari aparate fitness pentru acasa!

Dragii nostrii, probabil ca si voi ca si noi incercati in masura timpului disponibil sa faceti si ceva sport pentru a reusi sa va mentineti o stare de sanatate cat de cat aproape de ideal, desi uneori ne doboara fie lenea fie oboseala … sau orice alta scuza mai gasim. 😀 Stiu, stiu … va vorbesc din propria experienta, de aia prefer sa imi fac aici in fara voastra inca din primele randuri o mea culpa cinstita in loc sa va mint ca sunt un cine stie ce campion al fitness’ului; nu e cazul decat daca intre timp s’a introdus proba de halBERE la concursurile de fitness si nu am stiut eu, ca acolo m’as califica cu succes. 😀

Pentru ca multa lume fuge de sala, fie din lipsa de timp (de multe ori stai mai mult in trafic decat la sala), fie pentru ca le este rusine de cum arata (am avut si eu momente de astea de glorie) fie ca nu isi permit tot timpul un abonament (nu stiu pe la altii cum o fi, dar pe aici pe la capitala au pus astia serios la bani in ultima vreme) o varianta interesanta ar fi cumpararea unui aparat de fitness pentru acasa, unde iti poti face si singur un program de exercitii zilnice, sau la cateva zile … in functie de timpul si dorinta fiecaruia. Noi am luat acum ceva vreme decizia cumpararii unui asemenea aparat, dar nu a fost deloc usor sa alegem ceva, pentru ca oferta este una foarte mare si complexa, multe din ele aratand ca niste adevarate mese de tortura medievala 😀 … ne doream ceva sa fie suficient de complex dar nici foarte complicat ca in scurt timp sa ajunga mai apoi suport de praf cum am vazut pe la multi altii, care si’au cumparat ceva ori prea simplu, ori mult peste capul lor. 😀 De asemenea ne doream si ceva redus ca dimensiune pentru a putea fi amplasat intr’o camera de apartament, fara a ocupa jumatate, sau chiar una din cele trei camere pe care le avem. Dupa indelungi cautari si informatii culese de pe unde am putut, intr’un final ne’am decis si am cumparat acest model:

Aparat multifunctional Sporter

Specificatii:

Nivel pregatire: Incepatori, Intermediari;

Zone corporale: Picioare, Piept, Spate, Biceps, Umari;

Dimensiuni: lungime:142 cm;  latime: 95 cm; inaltime: 207 cm; greutate suportata: 110Kg

Dotari si constructie:

– Extensie pentru picioare;
– Dispozitiv pentru antrenarea bicepsilor;
– Cabluri din otel impletit acoperite cu cauciuc, diametru: 5 mm;
– Sistem de selectie rapida a greutatilor;
– Sezut si spatar confectionate din materiale confortabile;
– Bureti si mansoane din cauciuc pentru un plus de confort;

Dupa ce l’am vazut si prin showroom, am decis ca in combinatie cu centurile de fitness despre care am discutat aici, este o alegere buna pentru niste unii ca noi care sunt la nivel de amatori-incepatori, fiind un aparat de fitness suficient de complex pentru antrenarea tuturor grupelor musculare avand si avantajul faptului ca este un aparat compact si destul de usor de mutat la nevoie. Noua ne’a incaput perfect in balconul inchis, dedicand zona aia pentru exercitii fizice fara a fi nevoie sa sacrificam vreun alt spatiu din apartament pentru aceste activitati.

La momentul scrierii acestei postari, benericiaza si de o reducere 42% din pretul intreg, ceea ce il face imbatabil ca oferta.

→Verifica pretul aici!


Alaturi de acest aparat de care tragem de ceva vreme fara sa avem probleme cu el, in timp ne’am decis ca ar fi bine sa ne cumparam si o bicicleta de fitness, mai ales ca in felul asta putem face amandoi exercitii si nu intervine plictiseala. 😀 Am pornit cu fruntea sus sa ne luam o bicicileta cu increderea ca nu o sa fie o alegere la fel de grea ca in cazul aparatului descris mai sus, ei bine, ne’am inselat amarnic pentru ca dupa putina informare am aflat ca exista si aici, o gramada de alternative printre care as enumera:

Si bineinteles ca si aici am intrat in ceata rau de tot, dupa indelungi cautari si mai ales obtinerea de informatii de pe unde am putut, ne’am oprit la acest model:

Bicicleta magnetica Techfit

Specificatii tehnice:

  • Sistem de franare magnetic

  • 8 trepte de rezistenta la pedalare

  • Volanta tip HSR cu inertie 6 kg

  • Display ce afiseaza: timp, distanta, viteza, calorii si puls

  • Senzori de puls incorporati in manere

  • Sa (sezut) ajustabila pe inaltime

  • Sistem transmisie: curea

  • Greutate suportata 100kg

  • Roti pentru o transportare usoara.

Am ales acest model in primul rand pentru dimensiunile compacte si a faptului ca este suficienta pentru nevoile noastre de incepatori. Constructiv este foarte solida si confortabila, usor de mutat la nevoie (avand doar 20kg) oferindu’ti la nevoie pe display’ul incorporat toate informatiile necesare cum  ar fi: Timp; Viteza; Distanta parcursa; Puls; Calorii consumate; desi noi preferam sa ne bazam in ce privesc aceste informatii pe bratarile de fitness despre care am discutat aici.

→Verifica pretul aici!


Pentru nutritie si detoxifiere mai ales dupa o perioada cum este cea a sarbatorilor in care mancam mai greu si poate ceva mai mult ca de obicei, desi exista pe aici o gama foarte larga de produse alimentare dedicate fitnessului, noi amatori-incepatori fiind preferam sa ramanem la varianta unui Blender/Smothie Maker desre care am discutat deja pe aici, cu care sa ne preparam acasa sucuri naturale sau smothie delicioase din fructe proaspete.

Cam astea ar fi recomandarile noastre dedicate celor care poate ca se confrunta cu aceleasi dileme pe care le’am avut si noi pana cand dupa o indelunga chibzuiala ne’am decis asupra lor, oferte fiind multe in rest, de aici putand alege ce credeti ca va place sau vi’se potriveste, beneficiind de garantie, transport gratuit si drept de retur de 30 de zile.

Din punctul nostru de vedere, pentru cineva care isi doreste sa faca cateva exercitii acasa si nu sa participe la Mister/Miss Universe 😀 un aparat de fitness si o bicicleta de fitness (dupa gusturile fiecaruia) sunt mai mult decat suficiente mai ales daca sunt combinate eventual si cu o plimbare de 30 de minute printr’un parc cand vremea permite si cateva sucuri naturale facute acasa din fructe proaspete.  🙂

Ca o ultima recomandare de luat in considerare pentru incepatori ar fi si cumpararea acestei carti:

Alergare, ciclism, si fitness – Enciclopedie practica ilustrata

Unde pe langa sfaturile practice care sa va ajute in elaborarea unui program de exercitii si alte informatii utile, o sa gasiti si cateva retete destul de interesante de mancare dietetica. 

Voi ce alte recomadari aveti?