Alegere aparate de incalzire electrice: calorifer, convector, sau aeroterma?

Alegere aparate de incalzire electrice: calorifer, convector, sau aeroterma? Este o intrebare cu care probabil ca se confrunta multi dintre voi, in continuare, le vom lua pe rand si voi incerca sa va ofer cateva sfaturi utile.

Folosite ca sursa de incalzire principala sau redundanta, aparatele de incalzit electrice raman o alternativa interesanta mai ales acum cand si pretul la gaze sau lemne s’a apropiat incet si sigur de cel al energiei electrice ca si costuri. Noi la apartament beneficiem de caldura sistemului centralizat, iar la casa de la munte de incalzirea cu lemne, insa in ambele locuri folosim si incalzirea electrica ca sursa redundanta, mai ales in zilele cand nu este foarte frig afara.

→Verifica aici PROMOTIILE la aparatele de incalzit electrice!

Ca si aparate, avem cam de toate pentru ca le’am experimentat in timp cam pe toate, asa ca in continuare voi incerca sa descriu in cateva cuvinte avantajele si dezavantajele acestor aparate din experienta avuta cu ele, precum si cateva sfaturi despre unde s’ar potrivi cel mai bine ca solutii de incalzire.

Folosind ca agent de incalzire uleiul intr’un circuit inchis, in urma experientei cu acest tip de incalzitoare electrice eu le’as recomanda a fi folosite ca sursa principala de incalzire doar pentru spatii reduse ca dimensiune si bine izolate, deoarece caldura radiata nu este una foarte mare! Ca si sursa redundata pentru zilele mai putin friguroase pot fi folosite cam oriunde, a se evita totusi spatiile foarte mari! Ca diferente intre ele in principiu in afara de numarul de elementi (9-12-16 elementi), puterea consumata (2000-2500-300oW) si faptul ca unele au si o mica aeroterma inclusa, mare lucru nu difera desi va recomand sa achizitionati totusi un calorifer electric produs de un brand cunoscut mai ales din punctul de vedere al sigurantei!

Noi avemacest model pe care il folosim de vreo 4 ani pentru a mentine o temperatura constanta in camara mai ales in ziele foarte friguroase, treaba pentru care s’a descurcat cu succes pana acum si probabil ca si multa vreme de aici inainte. Pentru mai multe modele …

→Verifica aici pretul si oferta de calorifere electrice!


Prezente de multa vreme pe piata intr’o varietate foarte mare de forme si modele, in principiu functionarea unei aeroterme se bazeaza pe o rezistenta incalzita electric care distribuie caldura cu ajutorul unui ventilator. Ca si eficienta, in functie de dimensiunea lor le putem socoti a fi destul de eficiente si economice mai ales ca cele mai multe modele au si un termostat cu ajutorul caruia pot fi setate mai multe nivele de temperatura. Principalul dezavantaj al acestor aparate de incalzire este insa dat de zgomotul pe care il fac in timpul functionarii, zgomot datorat ventilatorului care oricat de silentios ar fi, nu le recomanda pentru a fi folosite in dormitoare sau camerele copiilor, ci mai degraba ca sursa redundanta pentru sufragerii, bucatarii sau alte incaperi auxiliare.

Noi am cumparat de ceva vreme →acest model pe care il folosim pentru a incalzi baia in zilele mai putin friguroase, existand prin oferte si alte modele pentru cei mai pretentiosi, inclusiv cele de perete ce pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi, potrivite de exemplu pentru birouri, costurile cu electricitatea diferind de la caz la caz, noua pentru ce o folosim ne ridica factura cu vreo ~30 lei/luna.

→Verifica aici pretul si oferta de aeroterme electrice!


Dintre toate aparatele electrice pe care le’am testat, cele mai eficiente si convenabile pentru noi s’au dovedit a fi acest gen de incalzitoare electrice care fac incalzirea mediului ambiant prin convectie, adica prin incalzirea directa a aerului cu o eficienta aproape de 100%.  Ca si avantaje pe langa eficienta mare, convectoarele sunt si complet silentioase, lucru ce le califica a putea fi folosite oriunde spre deosebire de zgomotoasele aeroterme sau ale mai putin eficientelor calorifere electrice.

Noi am cumparat de ceva vreme 3 bucati ale →acestui model, de folosit folosindu’le in toate cele trei camere in functie de necesitate. Ca si consum electric, utilizarea lor sporadica a cate ~4 ore pe zi (programate cu ajutorul programatorului inainte de a ajunge acasa) ne’a ridicat factura de electricitate cu vreo 200 lei/luna in zilele mai putin friguroase cand le folosim ca sursa redundanta, fie ca nu este pornita incalzirea centralizata, fie ca sa nu mai aprindem focul in teracota casei de la munte. Poate parea mult, insa pentru noi sunt cea mai buna solutie la dispozitie in conditiile descrise mai sus. Pentru cei care prefera alte modele cum ar fi cele de perete, oferta de modele si preturi este una destul de vasta.

→Verifica aici pretul si oferta de convectoare electrice!


 

Acest tip de incalzitoare se adreseaza celor care pe langa caldura vor sa aiba in casa si un frumos element de design interior care sa le aduca iarna si un plus de confort visual, unele dintre ele imitand foarte aproape de realitate, semineele cu lemne fara a avea insa dezavantajul lor. Ca si mod de functionare, se bazeaza pe niste rezistente electrice de tipul Infrarosu Quartz sau panouri radiante, folosind tehnologie LED pentru a reproduce focul de lemne.

Ca si eficienta sunt destul de eficiente, putand incalzi incinte destul de mari cum ar fi sufrageriile unde pot fi amplasate atat pe peretii drepti cat si pe colt, sau chiar integrate in piese de mobilier. Ca si dezavantaj as nota pretul de achizitie care insa poate fi redus daca alegeti sa le cumparati la promotiile periodice care se fac la acest tip de incalzitoare.

→Verifica aici pretul si PROMOTIILE la seminee electrice!

Daca aveti intrebari sau nelamuriri va rog sa le scrieti in zona de comentarii si le dezbatem impreuna! 🙂

Voi ce solutii de incalzire folositi acasa? Cum vi’se par cele electrice?

1 thought on “Alegere aparate de incalzire electrice: calorifer, convector, sau aeroterma?

  1. Buna. Acum cat nu au dat inca incalzirea centrala prin case, fara un convector bun nu ma simt prea bine, nu iubesc frigul. Fac comanda aici si imi livreaza direct acasa

Comments are closed.