3 alternative la redresorul (incarcatorul) de baterie auto UltimateSpeed de la Lidl

Ca tot a venit gerul si zapada, daca acum ceva vreme va dadeam ⇒aici niste recomandari legate de dezapezirea si dezghetarea masinii din parcare in maxim 10 minute si 3 pasi simpli, astazi voi incerca sa va ofer cateva recomandari si informatii legate de alegerea celui mai bun redresor (incarcator) de baterie auto (despre cum se alege un acumulator auto bun ⇒am scris aici) care in conditiile severe de afara poate fi destul de afectata mai ales daca circulati pe distante scurte sau nu este incarcata corespunzator.

Pentru inceput haideti sa ne lamurim pe scurt ce este un redresor de baterie auto si care este rostul sau, ca sa stim si de ce ne este necesar, fara a intra in prea multe detalii tehnice inutile.

Ce trebuie sa stiti dincolo de problema pusa de o baterie auto descarcata care face imposibila pornirea motorului, un incarcator de baterie auto are si rostul de intretinere a acesteia in bune conditii pentru a ii prelungi durata de viata si in felul asta sa va scutiti de o cheltuiala in plus cu cumpararea acesteia la 2-3 ani de zile in loc de 4-5 ani! Specialistii recomanda sa folositi incarcatorul de baterie auto macar odata pe luna pentru o incarcare completa, mai ales la masinile utilizate in mediul urban care sunt folosite mai mult pentru parcurgerea unor distante scurte, deoarece respectivul acumulator auto nu beneficiaza de incarcare suficienta, iar lucrul asta accelereaza uzura lui! In acest sens, puteti sa va cumparati un incarcator de baterie auto fara prea mari pretentii care sa isi faca treaba, un exemplu in acest sens fiind redresoarele de baterie auto UltimateSpeed de la Lidl:


Care este suficient pentru a putea incarca mai ales acumulatoarele de mica capacitate (40-60Ah) cat sa puteti porni un motor pe benzina in cazul in care acesta este slabit din cauza frigului. Avand afisaj digital si cateva moduri de incarcare disponibile, iti poti face treaba cu el in caz de nevoie, insa nu va puteti baza pe el pentru redresare si mai ales incarcare in cazul bateriilor auto de capacitate mai mare (peste 60Ah) care in general sunt folosite pentru motorizarile diesel! In acest sens, ca solutie de buget pe care eu il folosesc de vreo 4 ani v’as recomanda sa va orientati inspre …


Carateristici tehnice:

– Retea de alimentare 230 V | 50 Hz
– Tensiune de incarcare 12V
– Potrivit pentru baterii auto de la Ah min. 16Ah pana la Ah max. 80Ah:
– Curent de incarcare (arit./ef.) la sarcina normala pe 12 V C.C., 16-80 Ah, 3,5 / 5 A

Asa cum va spuneam mai sus, il folosesc de cativa ani buni de zile ca solutie de buget atat pentru intretinerea acumulatorului de la masina cat si pentru incarcarea lui la nevoie. In fotografia de mai sus este pus la incarcat cu ajutorul lui un acumulator de 72Ah care a fost descarcat la maxim datorita gerului extrem de afara. Pentru a incarca o asemenea baterie de capacitate mare i’au fost suficiente aproximativ 9 ore, o baterie mai mica de atat (50-60Ah), poate sa o resusciteze in jur de 4 ore, iar ca incarcare completa are nevoie de aproximativ 7 ore.

Caracteristici
– Constructie complet izolata
– Protectie la suprasarcina, inversarea polilor si la scurtcircuit
– Carcasa din tabla de otel
– Maner de transport
– Ampermetru incorporat
– Cablu de retea cu stecar european
– Buton de pornire / oprire
– Conductori de incarcare cu cleme cu borne complet izolate si puternice

Adica, nu va puteti avea mari pretentii, insa fiind suficient de solid constructiv si de dimensiune redusa, il puteti avea mereu la voi in portbagaj si il puteti folosi oricand aveti nevoie, iar de facut iti faci treaba cu el foarte bine! Deci daca sunteti in cautarea unei solutii de buget care sa aiba un bun raport calitate/pret va recomand aceasta varianta cu toata convingerea mai ales ca de multe ori aveti sansa sa il gasiti cuprins in diverse promotii!

→Verifica pretul si comanda’l de aici!


Pe langa dimensiunea redusa, acest redresor beneficiaza de avantajele incarcari automate si rapide a oricarui tip de acumulator inclusiv cele cu gel, proces ce este monitorizat permanent de un procesor care va gestiona automat incarcarea in functie de starea acumulatorului pus la incarcat! Un alt mare avantaj al acestui model este portabilitatea, care il face usor de purtat in portbagaj de unde il puteti scoate oricand la nevoie!

  • Incarcare rapida
  • Design compact cu maner
  • Detectare automata a tensiunii de 6 V sau 12 V
  • Oprire automata
  • Pentru baterii cu plumb, AGM, Gel
  • Incarcator automat. Nu are nevoie de deconectare manuala dupa incarcare.

→Verifica aici mai multe informatii, disponibilitate si pret!

Daca va doriti ceva mai mult de atat, cum ar fi un redresor auto care sa aiba si functie de pornire a masinii (robot) atunci tot pe principiul unui bun raport calitate/pret, va recomand acest model:

  • FUNCTII:  incarcare/START;
  • AFISAJ ELECTRONIC: Nu;
  • CURENT DE START: 130 A;
  • CLASA DE IZOLATIE: H;
  • CURENT DE INCARCARE: 20/30 A;
  • PUTERE ABSORBITA LA INCARCARE: 950 W;
  • TENSIUNE DE INCARCARE: 12V/24V;
  • PUTERE ABSORBITA LA START: 6400 W;
  • DIMENSIUNI: 300x220x190 mm;
  • GREUTATE: 9 kg.

Asa cum spuneam, pe langa functia de incarcare rapida a acumulatorului datorita curentului de incarcare de 20/30A fata de 3,5/5A al modelului de buget de la →Einhell prezentat mai sus, acest redresor auto are si functie de pornire a masinii, lucru foarte util pentru ca in felul asta nu esti nevoit de fiecare data sa dai jos acumulatorul de pe masina si sa il duci pana unde ai o priza disponibila atunci cand acesta s’a descarcat din diverse motive, acest model recomandandu’l cu caldura mai ales celor care stau la bloc! Pornirea motoarelor se poate face direct pentru motoarele cu acumulatori de max 60Ah sau cu pre-incarcare (5-10 minute) pentru motoare cu acumulatori de 60-100 Ah. Un alt mare avantaj este dat de pretul foarte bun pentru un redresor-robot de pornire!

→Verifica pretul si comanda’l de aici!

Pentru cei care isi doresc ceva profesional, care incarca absolut orice tip de acumulator auto, inclusiv cele cu gel si o face in modul automat gestionand SMART nivelul de incarcare al acumulatorului fara a fi nevoie sa il supravegheati ca si in cazul celor de mai sus, atunci va recomand:

Caracteristici tehnice:

Incarcarea este automata, fara supraveghere
• Incarca 100% toate bateriile plumb-acid sau lichid (curba WuoU)
• Incarcare fara a deconecta acumulatorul
• Protectie electronice
• Protectia impotriva inversari de polaritate sau erori tensiune
• Evita producerea de scantei: nici o tensiune in cleme
• 2 viteze de incarcare
• 3 indicatoare luminoase: alimentare, incarcare, baterie incarcata

Tensiunea bateriei nominala 6V, 12V
Capacitatea bateriei 20-150Ah
Curent de incarcare in vigoare la 15 A
Curentul de incarcare aritmetic 5-10 A
Putere maxima de 220 ​​W
Sursa de alimentare 230 V
Dimensiuni 295 x 200 x 120 mm
Greutate 5.5 kg

Asa cum va spuneam si puteti vedea si in descriere, fata de restul redresoarelor recomandate mai sus, acest incarcator de baterii auto profesional prezinta numeroase avantaje mai ales pentru cei care isi doresc ca incarcarea optima a bateriei auto sa fie gestionata si facuta automat fara a fi nevoie de supraveghere. Desi pretul este ceva mai mare decat la restul (dar nu exagerat), acest incarcator si redresor de baterie auto este de departe o alegere buna pe termen lung pentru cei care vor ceva bun si nu tin neaparat la un buget foarte restrictiv.

→Verifica pretul si comanda’l de aici!

Daca v’ati hotarat care model este mai bun pentru voi, pe final imi permit din experienta sa vin doar cu cateva …

Sfaturi bine chibzuite: orice incarcator/redresor ati alege, chiar si in cazul celor profesionale care au incarcare automata, va recomand totusi sa nu lasati acumulatorul la incarcat fara sa il supravegheati! De asemenea, inainte de a pune o baterie la incarcat, nu uitati sa ii desfaceti capacelele de plastic ale acumulatorului pentru a ajuta la eliminarea gazelor rezultate in urma incarcarii si a evita in acest mode pericolul de explozie. In cazul unui acumulator incapsulat, asigurati’va ca gaurile de evacuare a gazelor prevazut la fiecare acumulator in acest scop sunt desfundate! Consultati manualul acumulatorului vostru pentru a afla unde sunt amplasate si de asemenea verificati tot in el alte recomandari ale producatorului in ce priveste procesul de incarcare!

In cazul in care nici unul din produsele recomandate mai sus nu sunt ceea ce v’ati dori va recomand sa verificati intreaga oferta de la Emag pe care o puteti vedea dand in click pe link’ul de mai jos …

→Oferta completa de redresoare si incarcatoare de baterii auto!

Si de asemenea nu uitati sa dati o tura pe la resigilate de unde va puteti alege cu o afacere foarte buna ce beneficiaza de garantia unui produs sigilat!

→Verifica aici oferta de resigilate!

Pentru alte intrebari sau recomandari, va stau la dispozitie in sectiunea de comentarii! Pana atunci toate cele bune si va multumesc anticipat pentru orice distribuire a acestui articol daca l’ati considerat util! 🙂

1 thought on “3 alternative la redresorul (incarcatorul) de baterie auto UltimateSpeed de la Lidl

Comments are closed.